RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti drept i bombeangrep i Pakistan

Peshawar (NTB-AP): Minst ti mennesker ble drept og 40 ble såret i bombeangrep mot politi- og sikkerhetsbygninger i Pakistan fredag.

Sju mennesker ble drept av en kraftig bilbombe utenfor den pakistanske etterretningstjenestens kontorer i Peshawar i morgentimene. Store deler av den tre etasjer høye bygningen ble lagt i grus i angrepet, som er det siste i en rekke av slike bombeangrep nordvest i Pakistan.

- Sju mennesker er døde og 35 er såret, de fleste sivile, forteller en talsmann for myndighetene i byen. Sykehuskilder bekrefter opplysningene.

Den pakistanske etterretningstjenesten (ISI) er sentrale i jakten på Taliban og al-Qaida i de lovløse stammeområdene langs grensa mot Afghanistan.

Fredagens bilbombe var det første større angrepet rettet mot ISI siden mai, da 24 mennesker ble drept i en selvmordsaksjon mot etterretningstjenestens kontorer i Lahore.

En drøy time senere ble også en politistasjon i Bannu sør for Peshawar angrepet. Tre politimenn ble drept og fem ble såret, opplyser politikilder.

Minst 2.500 mennesker er drept i bombeattentater og angrep fra militante grupper i Pakistan de siste 28 månedene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere