*Nettavisen* Nyheter.

Ti drept i demonstrasjonsuro i Bangladesh

Dhaka (NTB-AFP): Hundretusener av islamister demonstrerte søndag i Bangladesh med krav om strenge religiøse lover i landet. Ti personer ble drept og flere hundre såret i sammenstøt med politiet.

«Ett poeng, ett krav: Heng ateistene!» ropte demonstrantene mens de marsjerte i hovedstaden Dhaka. Det var islamistbevegelsen Hefajat-e-Islam som arrangerte demonstrasjonen, og ifølge politiets anslag deltok oppimot 200.000 mennesker.

I sentrum av Dhaka oppsto det harde sammenstøt mellom demonstranter og politi. Ifølge øyenvitner brøt det blant annet ut opptøyer da politiet forsøkte å stanse en gruppe demonstranter som var væpnet med kjepper.

Ifølge politiet ble minst ti personer drept i uroen. Sykehuskilder forteller at flere av ofrene var skutt i hodet, og øyenvitner og lokale medier melder at politiet åpnet ild mot demonstrantene for å spre dem. Politiet hevder selv at det kun ble skutt med gummikuler.

Sykehusene mottok dessuten nærmere 300 skadde demonstranter. En politimann fikk alvorlige hodeskader da han ble banket opp.

Hefajat-e-Islam er en ny bevegelse i Bangladesh som krever dødsstraff for mennesker som fornærmer islam. Gruppen mener også at menn og kvinner ikke skal kunne omgås hverandre fritt, og den vil ha en islamsk grunnlov i landet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.