RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti drept og sju såret i skoleskytingen i USA

Politiet nedjusterer antall omkomne etter skoleskytingen på en høyskole i Oregon til ti. Sju personer er skadd.

Sheriff John Hanlin i Douglas fylke opplyste om de oppdaterte tallene på en pressekonferanse torsdag kveld lokal tid.

– Det er den beste og mest presise informasjonen vi har på dette tidspunktet, sa han. Tre av de sårede har alvorlige skader.

Den 20 år gamle antatte gjerningsmannen ble drept i en skuddveksling med politiet. Ingen polititjenestemenn ble drept eller såret i skuddvekslingen.

– Tanker og bønner med ofrene

Skytingen fant sted torsdag formiddag lokal tid på høgskolen Umpqua Community College ved byen Roseburg, som ligger rundt 300 km sør for Portland.

– Våre tanker og bønner er med ofrene og deres familier, sa Oregons guvernør, Kate Brown, på en pressekonferanse torsdag kveld.

Ifølge CNN skal den antatte gjerningsmannen i forkant av hendelsen ha publisert innhold på sosiale medier som omhandler skytingen, men dette er ikke bekreftet.

Det er ikke kjent om 20-åringen var student ved høgskolen.

– Spurte om religion før han skjøt

En student som overlevde, Kortney Moore sier til lokalavisen News Review at gjerningsmannen ba sine ofre si hvilken religion de tilhørte – før han deretter begynte å skyte.

Politiet opplyser at de fortsatt undersøker hva som var motivet til gjerningsmannen.

Umpqua Community College har om lag 3.300 heltidsstudenter, og politiet sperret av hele skoleområdet etter skytingen.

Etter hendelsen hersket det forvirring blant studentene. Mange prøvde å finne ut om vennene var i sikkerhet.

– Alle tar kontakt med hverandre og sjekker. Vi vet ikke hvem av våre medstudenter som er rammet, sa student Larry Howell til NBC.

Angrep våpenlover

USAs president Barack Obama benyttet anledningen til å angripe landets milde våpenlover da han kommenterte hendelsen torsdag kveld.

– Det kan ikke være så lett for noen som vil skade andre å skaffe seg et skytevåpen, sa Obama da han møtte pressen torsdag kveld.

Han understreket at «tanker og bønner» etter skytetragedien ikke er nok.

– USA er det eneste landet i verden som har disse masseskytingene med noen måneders mellomrom. På en eller annen måte er dette blitt en rutine, sa han.

– USA bruker tusenvis av milliarder dollar på å unngå terroristangrep i USA, men Kongressen stanser likevel forslag om å samle inn data om våpeneiere, sa Obama med en tydelig henvisning til sine politiske motstandere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere