Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti horekunder i vitneboksen

Foto: - (Politiet)
Sist oppdatert:
Ti sexkjøpere må forklare seg for retten i Bergen. Blant dem er en mangemillionær i 50-årene og flere andre velstående menn med eget firma.

Mandag startet straffesaken mot to rumenske menn som er anklaget for å ha organisert sexsalg for tre rumenske kvinner i Bergen i fjor høst. Politiet drev spaning på mennene, skriver BA.no. Hver kveld ved 22-tiden kjørte de fra Bergen Camping i Åsane til sentrum.

Flere menn har erkjent å ha kjøpt sex fra kvinnene og har vedtatt forelegg. Til tross for dette er saken ikke helt ute av verden for enkelte av dem.

Nekter

Påtalemyndigheten ønsker å føre sexkjøpere som vitner for å dokumentere hva som foregikk. Bakgrunnen er at de tiltalte har nektet for å ha operert som halliker.

De prostituerte reiste også ut av landet etter å ha avgitt en rettslig forklaring i fjor høst. Lite tyder på at de møter opp til rettssaken.

- De vil nok føle det som ubehagelig å måtte møte i retten. Men vi mener deres forklaringer er viktig for straffesaken, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til BA.

- Hvordan har sexkjøperne reagert på stevningene?

- Det har jeg ikke fått noen tilbakemelding om, sier politiadvokaten.

Flere av vitnene er i 50-årene med familie og ordnet økonomi. Den yngste er 27 år.

Annonserte

Påtalemyndigheten mener de tre prostituerte tjente store penger på sexsalget, som blant annet foregikk ved Fortunen nær Tinghuset i Bergen hvor saken går for retten.

Kvinnene annonserte også for sine tjenester på en nettside.

Politiets Exit-gruppe spanet på en av kvinnene etter en sexhandel ved Hotell Terminus.

De to rumenske mennene har sittet i varetekt siden de ble pågrepet i oktober i fjor. Begge nekter for å ha organisert virksomheten til kvinnene, en av dem skal ifølge påtalemyndigheten ha organisert sexsalg for konen.

Pirattaxi

De tiltalte forklarer at de kjørte piratdrosje og arbeidet svart. De sier at de enkelte ganger kjørte kvinnene til sentrum, men at de ikke visste hva de holdt på med før i ettertid.

Påtalemyndigheten mener de i tillegg kan knytte de tiltalte til kjøp av husrom, mobiltelefoner og nettannonser som ble brukt til sexsalget.

Det er satt av seks dager til rettssaken. Prosedyrer og påstand om straff er ventet neste mandag.

Les flere nyheter fra Bergen og Vestlandet her.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!