RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti islamister drept i kamp med franske styrker i Mali

Paris (NTB-Reuters): Omkring ti islamister er drept i kamp med franske spesialstyrker nord i Mali tidligere denne måneden, opplyser franske myndigheter.

Landet er preget av uro foran det planlagte valget i november, og Frankrike vil ikke redusere antallet soldater der så raskt som de først hadde planlagt. Frankrike har 3.200 soldater i Mali, et tall om var planlagt redusert til 1.000 ved årsskiftet. Nå ser det ut til at tilbaketrekkingen blir utsatt med minst en måned.

I kaoset som fulgte etter militærkuppet i Mali i 2012, erobret væpnede islamistiske opprørere store deler av Nord-Mali. En franskledet invasjon la til rette for at tuareg-separatister kunne gjenvinne sitt tradisjonelle område Kidal.

De franske spesialstyrkene kom i strid med «væpnede terrorgrupper» 1. oktober i landsbyen Douaya nord for Timbuktu. Styrkene hadde rykket ut for å sjekke opplysninger om at det kunne være militante opprøre i området, opplyser den franske militærtalsmannen Gilles Jaron.

Opprørerne åpnet ild mot et fransk helikopter, noe som startet kamper som varte i fire timer. Det ble ikke meldt om drepte eller sårede på den franske siden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere