RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti kandidater utestengt fra egyptisk presidentvalg

Sist oppdatert:
Kairo (NTB): Løpet er kjørt for ti egyptiske presidentkandidater etter at en komité avviste deres anker over valgkomiteens avgjørelse om å diskvalifisere dem.

Blant kandidatene som er utestengt er Hosni Mubaraks etterretningssjef, en islamistisk predikant og representanten for Det muslimske brorskaps parti.

Valgkomiteen i Egypt kunngjorde lørdag at den vil nekte ti av 23 kandidater å stille i presidentvalget i mai. Avgjørelsen førte til sterke reaksjoner, og de ti anket avgjørelsen inn for den rettslige komiteen som overvåker valgprosessen.

- Alle ankene har blitt avvist ettersom det ikke var noen ny informasjon i deres ankemål, sier et ikke navngitt medlem av komiteen til Reuters.

Avgjørelsen kan ikke ankes til en egyptisk domstol. Diskvalifiseringen beskrives som en dramatisk vending i valginnspurten. Overgangsstyret sliter fra før med sporadiske voldsepisoder og befinner seg i en bitter politisk kamp mellom islamister, sekulære reformister og levninger etter Mubaraks regime.

Blant dem som ikke får stille til valg er den tidligere etterretningssjefen Omar Suleiman. Suleiman ledet tidligere president Hosni Mubaraks etterretningstjeneste i mange år, og han var også visepresident en kort periode. Omar Suleiman ble diskvalifisert fordi han ikke har samlet nok underskrifter, ifølge statlige medier. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere