RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti måneder gammel jente døde på asylmottak i Hedmark

Sist oppdatert:
Bodde på asylmottak i Hedmark.

En 10 måneder gammel jente døde på sykehuset i Elverum like før klokken ti onsdag kveld. Barnet bodde på Haslemoen asylmottak i Våler i Hedmark.

Til Nettavisen sier politiadvokat i Hedmark politidistrikt, Henning Klauseie, at de ikke mistenker at det foreligger noe kriminelt bak dødsfallet.

- Ingen synlige skader

- Vi vet foreløpig ikke noe om dødsårsaken. Hun vil bli obdusert på Folkehelseinstituttet fredag morgen. Men hun hadde ingen synlige merker eller skader på kroppen, og vi har ingen mistanke om at det har skjedd henne noe straffbart.

Det er lensmannen i Våler som etterforsker saken.

Jenta - som er fra Syria, og som bodde på mottaket med sine foreldre - skal ifølge politiadvokaten ha blitt fraktet til sykehuset klokken to onsdag ettermiddag.

- Hun ble innlagt etter å ha vært hos en lokal lege i Solør. Diagnosen som skal ha blitt stilt var noe med luftveiene.

Oppsøkte lege flere ganger

Ifølge en kilde Dagsavisen har snakket med på mottaket, som kjenner familien, har foreldrene gjentatte ganger de to siste ukene oppsøkt helsetjenesten med bekymring for barna og bedt om at de måtte bli undersøkt av lege og sendt på sykehus.

– Det har gått et virus på mottaket med forkjølelse hoste og feber. De to søsknene har vært syke i to uker, forteller syriske Mohammad til Dagsavisen

– De fikk beskjed om at dette går over av seg selv, at det ikke var nødvendig med antibiotika, at det holder med hostesaft og paracetamol, sier han.

Han opplyser at jentas tvillingbror fortsatt er innlagt på Elverum Sykehus og er veldig dårlig.

Ukjent for ledelsen

Mottaksleder Ole Cato Lie på Haslemoen, sier det er helt ukjent for ham at foreldrene gjentatte ganger skal ha bedt om at barnet måtte bli innlagt på sykehus

– Foreldrene oppsøkte helsetjenesten med det syke barnet onsdag morgen. Legen var alene på vakt og fikk det syke barnet innlagt på Innlandet Elverum sykehus. Sykehuset ligger bare et par kilometer unna, så det kan ikke ha tatt lang tid, sier Lie.

Ved uventet dødsfall varsles politiet

Politiet har etterforsket saken siden onsdag kveld, og avventer nå obduksjonsrapporten.

Bakgrunnen for at politiet ble kontaktet angående dødsfallet, er at sykehusene varsler dem ved uventede dødsfall.

Haslemoen asylmottak, som har plass til 800 personer, har siden august huset enslige, mindreårige asylsøkere under 18 år på en egen avdeling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere