RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti nye spill fikk tilskudd i jubileumsåret

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): I år er det ti år siden Norsk filminstitutt begynte å gi tilskudd til utviklingen av nye, norske dataspill. Passende nok får nettopp ti spill tilskudd i den første av årets tre tildelingsrunder.

Til sammen ble det delt ut nær 6,3 millioner kroner. Det kom inn 40 søknader, med et samlet søknadsbeløp på nær 35 millioner kroner.

De første tilskuddene ble gitt i februar 2004.

– Det er et stort spenn i både sjangere og målgrupper for spillene, og vi ser også en klar kvalitetsheving fra runde til runde. Søknadsmassen som kom inn i denne runden holdt et meget høyt nivå, sier produksjonsrådgiver for spill, Kaja Hench Dyrlie, i Norsk filminstitutt.

De tre spillene som fikk mest tilskudd denne gangen var «Dragon Box Geometry» (1 million kroner), «Transit Wars» (1,5 millioner kroner) og «Den magiske festivalen» (1,2 millioner kroner).

Norsk filminstitutt gir tilskudd til utvikling av spill tre ganger i året. Den samlede potten er i år på 20 millioner kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere