RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti omkom i jagerflyulykke på NATO-base i Spania

Røyk stiger opp fra ulykkesstedet der et gresk F16-fly krasjet under en NATO-øvelse på flybasen Albacete i Spania mandag. Ti mennesker omkom
Røyk stiger opp fra ulykkesstedet der et gresk F16-fly krasjet under en NATO-øvelse på flybasen Albacete i Spania mandag. Ti mennesker omkom Foto: El Pais (Reuters)
Sist oppdatert:
Minst ti personer omkom da et gresk kampfly mandag styrtet idet flyet tok av fra en spansk militærbas.

– En F-16 krasjet under avgang i området der andre fly sto parkert, opplyste det spanske forsvarsdepartementet mandag ettermiddag.

Ulykken fant sted på basen Los Llanos i nærheten av byen Albacete sørøst i Spania. Basen brukes ofte til å trene NATOs jagerflypiloter.

Omkomne fra flere land

Begge de greske pilotene omkom, men det er ikke opplyst hvilken nasjonalitet de andre omkomne hadde. Ifølge avisa El Pais er det snakk om personell fra minst seks andre NATO-land.

Forsvarsdepartementet opplyser til NTB at det ikke befinner seg nordmenn på basen.

Flyet deltok i en militærøvelse der ti NATO-land deltar, da det styrtet. Ifølge det spanske forsvaret mistet flyet plutselig motorkraften rett etter at det hadde lettet, og det styrtet ned på en oppstillingsplass der flere andre fly sto parkert.

Stoltenberg kondolerer

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier han føler med de etterlatte.

– Dette er en tragedie som påvirker hele NATO-familien. Jeg kondolerer de pårørende til dem som mistet livet, sier han i en uttalelse.

I tillegg til de omkomne ble 13 personer skadd, åtte av dem alvorlig. Blant de skadde er både italienere og franskmenn, ifølge spanske medier.

Øyenvitner forteller at de hørte flere eksplosjoner rett etter styrtet, og både flyet som styrtet og andre fly som sto på bakken begynte å brenne kraftig. TV-bilder viser tykk svart røyk som steg opp over høye flammer.

Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent, men spanske myndigheter sier de skal etterforske styrten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere