RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti omkom i sjøflystyrt i Alaska

Sist oppdatert:
Ti mennesker mistet livet da et sjøfly styrtet og tok til å brenne på en flyplass på Kenai-halvøya i Alaska, ifølge amerikanske luftfartsmyndigheter.

Anchorage (NTB-Reuters): Sjøflyet styrtet i bakken og ble oppslukt av flammer, ifølge Clint Johnson ved National Transportation Safefy Board, den amerikanske lufthavarikommisjonen. De har nå sendt etterforskere for å undersøke årsaken til flykrasjen.

- Det er ingen overlevende etter flystyrten. Flyet ble oppslukt av flammer og brannen ble slukket av redningsmannskapene, heter det i en melding fra det føderale politiet i Alaska, ifølge nettavisen KTTU.

Ingen overlevende er funnet etter ulykken, som skjedde nær byen Soldotna søndag, ifølge lokalt politi. Flyet av typen Havilland DHC3 Otter var driftet av et lokalt flydrosjeselskap.

Flyet styrtet på flyplassen i Soldotna ved 11.20-tiden lokal tid, opplyser de føderale luftfartsmyndighetene FAA. Det er uklart hvorvidt det var i ferd med å lette eller lande da ulykken skjedde, ifølge FAA.

Den fjellrike Kenai-halvøya, sør for Anchorage, er et populært reisemål for turister, fiskere og turgåere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere