RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti pakkebomber avslørt

Foto: ODD ANDERSEN (Afp)
Sist oppdatert:
Det tyske kanseler-kontoret og Norges ambassaden i Athen er bare to av de mange byggene som er evakuert.

En rekke ambassader i Athen mottok tirsdag mistenkelige pakker. Også den norske ambassaden ble evakuert.

- Bakgrunnen var at det var levert inn en konvolutt som kunne være mistenkelig, til Aserbajdsjan konsulat, som holder til i samme bygning, forteller Norges ambassadør til Hellas, Sverre Stub, til NRK. Totalt ble fem eksplosive pakker funnet i Athen tirsdag. Pakkene som ankom den sveitsiske og russiske ambassadene begynte å brenne ved ankomst.

Ble evakuert
I Tyskland er det bekreftet at det faktisk kom eksplosiver i posten. Det var ansatte i postmottaket i kontoret til Tysklands kansler Angela Merkel som tirsdag oppdaget den mistenkelige pakken.

Postmottaket ble forseglet og sprayet ned med vann.

Sikkerhetspersonell ved kontoret bekrefter overfor Daily Berliner Morgenpost at det svarte stoffet var et type sprengstoff, skriver de Spiegel. Stoffet kom i en pakke som var adressert til Merkel. Pakken var merket med den greske finansdepartementet som avsender.

Eksploderte
Pakken ble levert av det amerikanske selskapet UPS, og etterforskere forsøker nå å finne den virkelige avsenderen.

Den tyske kanseleren var selv ikke til stede på kontoret da pakken ankom. Hun var tirsdag i Belgia og besøkte statsminister Yves Leterme.

Også mandag ble det oppdaget eksplosive pakker i Athen. De var adressert til den belgiske og tyske ambassade, samt Frankrikes president Nicolas Sarkozy. En pakke på vei til den meksikanske ambassaden eksploderte under sending, og en post-ansatt ble skadd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere