RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fiona Hanson (Pa Photos)

Ti prosent sliter med dette

Sist oppdatert:
Kvinner slår menn i å være ekstremt overvektig.

Forskere ved Imperial College London og Harvard har slått fast at ti prosent av verdens voksne befolkning lider av ekstremt overvekt. Funnene er publisert i det anerkjente tidsskriftet The Lancet.

Forskerne har samlet opplysninger om Body Mass Index (BMI), kolesterol og høyt blodtrykk i tidsperioden fra 1980 til 2008. Andelen på mennesker med høyt blodtrykk og kolesterol har avtatt i mange utviklingsland, mens andelen på ekstremt overvektige har generelt økt på verdensbasis, melder BBC.

Høyt blodtrykk, ekstrem overvekt og kolesterol er alle risikofaktorer for å utvikle hjertesykdommer.

I 2008 var 9,8 prosent av mennene og 13,8 prosent av kvinnene ekstremt overvektig på verdensbasis. Mens i 1980 var de samme tallene 4,8 prosent for menn og 7,9 prosent for kvinner.

Antallet på ekstremt overvektige personer har økt mest i USA, etterfulgt av New Zealand og Australia for kvinner, og Storbritannia og Australia for menn.

Prosentandelen på mennesker med høyt blodtrykk i verden har imidlertid falt noe. Østersjøen og land i Øst-Afrika og Vest-Afrika har hatt størst økning på høyt blodtrykk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere