Gå til sidens hovedinnhold

Ti såret i granatangrep i Mombasa

Mombasa (NTB-Reuters-AFP): Ti mennesker er såret i et granatangrep mot en restaurant rett utenfor den populære feriebyen Mombasa i Kenya.

Ifølge politiet kastet angriperne en håndgranat inn i restauranten i morgentimene torsdag. Det er ikke kjent om det er utlendinger blant de sårede, men området der utestedet ligger, er populært blant turister.

- Restauranten var full av folk som feiret nyttår, da tre personer dukket opp fra den andre siden av veien og kastet inn en granat. Deretter stakk angrepsmennene av på motorsykkel, sa politisjef Jack Ekakuro i Kwale-distriktet der angrepet skjedde.

- Dette må være et terrorangrep, for en håndgranat er ikke en maiskolbe som en hvilken som helst guttunge kan skaffe seg, tilføyde Ekakuro.

Han sa ikke noe om hvem som kan stå bak, men Kenyas regjering har lagt skylden for lignende angrep på den somaliske opprørsgruppen al-Shabaab.

Al-Shabaab tok på seg skylden for det blodige angrepet mot kjøpesenteret Westgate i Kenyas hovedstad Nairobi i september i fjor. Minst 67 mennesker ble drept i det fire dager lange dramaet. (©NTB)