RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti skadd i nytt pirajaangrep

Foto: Silvina Salinas
Sist oppdatert:
Blodig pirajaangrep på badegjester i Argentina.

Minst ti mennesker, inkludert en liten gutt, ble skadet da pirajaer gikk til angrep i en argentinsk elv forrige torsdag. Dette er det andre store pirajaangrepet på mindre enn én måned i samme område.

Rovfiskene gikk til angrep på badegjester ved en populær strand langs Paraná-elven i Rosario, som ligger 300 kilometer nordøst for Buenos Aires, melder den argentinske avisen Buenos Aires Herald.

- Det var en type pirajafisker som var store og glupske med tenner som virkelig kunne bite, sier leder for badevaktene i byen, Federico Cornier, ifølge The Independent.

Dette er andre gangen på kort tid at et stort antall mennesker blir angrepet av piraja i Argentina. I desember måned ble om lag 70 mennesker angrepet og bitt av rovfiskene da de kjølte seg ned i Paraná-elven.

En syv år gammel jente fikk bitt av en del av fingeren sin, mens andre svømmere ble påført biteskader i armer og bein.

Eksperter sier det store antallet med pirajaer i området skyldes en kombinasjon av høye temperaturer og det lave tallet på kaimaner, som er pirajaens naturlige byttedyr.

Lokale helsemyndigheter har advart om at de glupske rovfiskene tiltrekkes av sår og blod.

Pirajaer er en fellesbetegnelse for flere søramerikanske arter av karpelakser med skarpe tenner. De er normalt fra 15 til 25 centimeter lange.

De lever i elvene i Sør-Amerika. Hovedsakelig finner man fiskene i Amazonas, samt i elver i Guyana og Paraguay. Arten Pygocentrus piraya lever i elva Rio São Fransisco i Brasil. Pirajaer lever stort sett av frø, plantemateriale, og som predatorer og åtseletere på andre fisk.

Kilde: Wikipedia

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere