*Nettavisen* Nyheter.

Ti skoler uten godkjennig

Ti skoler i Fana har ikke godkjent inneklima etter barnas arbeidsmiljølov, og driver ulovlig.

Det er omfattende utbedringer som må til for at skolene skal bli godkjent etter helseforeskriftene. Alle PCB-holdige armaturer må skiftes ut, dusj og toaletter må rustes opp og nye vannholdere må monteres ved en rekke skoler.

Skolene fikk opprinnelig frist til å være godkjent i 1998. Nå har Helsvernetaten bedt dem om å få utbedret manglene så fort som mulig, skriver Fanaposten.

- Barna lider
Rektor ved Liland skole, Gyri Skre, påpeker at det er barna som må lide for at kommunen gjennom mange år ikke har bevilget nok penger til skolevedlikehold.

- Vi lar dem være inne i klasserom med dårlig inneklima hver dag. Ungene selv protesterer ikke, men det er ikke tvil om at det påvirker dem over lang tid, sier hun.

Liland skole har også blitt forhindret i å gjennomføre den nye reformen « kunnskapsløftet». Grunnen er at undervisningsbygget fra 1967 har så dårlig luft at det ikke er forsvarlig å forlenge skoletimene slik reformen legger opp til.

Stort etterslep
Ifølge Bergen Bygg og eiendom har skolene i Bergensområdet et etterslep på 400 millioner i vedlikeholdsmidler.

Følgende skoler driver uten godkjente lokaler bare i Fana og Ytrebygda: Bønes skole, Helldal skole, Hop ungdomsskole, Krokeide skole, Liland skole, Midtun skole, Nattland skole, Paradis skole, Rå skole og Ytrebygda skole, skriver Fanaposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.