RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti spill som er tidstyver

Noen spill gir deg rask og lett underholdning, andre kan spise et helt liv. Se verstingene her.

(Spillmagasinet:) Det er en sannhet at enkelte spill kan spise opp time etter time, men noen spill spiser mer enn andre. Her er de 10 verste tidstyvene.

10. Tetris
Bare en kloss til, jeg vet jeg får riktig nå... litt til... noen få timer... en natt... en livstid?

9. Tiger Woods
Denne sportsserien er muligens det mest overraskende spillet på denne listen, men bare sjekk med noen som faktisk har det som et favorittspill. OK, mange av dem er golfere - men dette er på regnværsdager det nærmeste de kommer en kølle og det nærmeste de uansett kommer St. Andrews.

8. Minesveiper
Ikke prøv å si at det ikke er sant. Minesveiper har spist bort mer skoletid, arbeidstid og fritid enn både dagdrømmer og rævkrok.

7. The Elder Scrolls: Oblivion
Dette spillet er svært, digert, enormt... men det har spill vært før. Forskjellen er her at du skal f... ikke gi deg før enhver krok er gjennomlett.

6. Battlefield
Noen vil kanskje påstå at denne spillserien fortjener å komme lenger opp, men det finnes faktisk muligheter for å trekke seg ut ganske fort her... også med litt ære i behold.

5. Sims
Dette spillet er ett av tre spill (de andre to er Tetris og WOW) som har fått begge kjønn (Sims har faktisk overvekt av kvinnelige spillere til og med) til å bli hekta som en toåring på sukker. Sims spiser opp livet ditt, og for mange skjer det mer på skjermen enn i det virkelige liv.

4. Civilization
Når man en gang har hilset på kjæresten på morgenen og hun spør: Stod du opp før meg? Vel, da svarer du ikke: Nei, øh, jeg har ikke lagt meg - har spilt Civ hele natta... i hvert fall ikke mer enn EN gang.

3. Hearts of Iron I og II
Disse to spillene er like geniale som de er tidstyver. Starter du en kampanje kan du sitte og sparke generaler til du er nummen i baken, eller justere produksjonen over fra supplies til upgrades med millimeterpresisjon. Det er knapt laget en mer inngående strategisk opplevelse noe sted - om du ikke har vært general i andre verdenskrig, og de er det få igjen av.

2. World of Warcraft
Folk har dødd mens de spiller WOW på grunn av søvn-og matmangel. En normal (unormal?) WOW-spiller kan være online i time etter time hver eneste dag. For alle som har vært innom spillet - når man er på vei til kamp så er veien laaaaaaaaaang.

1. Football Manager/Championship Manager
Spør en som spiller FM og CM hvor mye tid han eller hun bruker på spillet så vil svaret være - flere timer daglig. Selv om det i effektiv spilletid kommer et lite stykke bak WOW, så har spillserien levd lenger enn rollespillet og for de som en gang i tiden slet seg gjennom det på Amiga så vet man hvor mye tid som går med.

Enig/uenig - hva er din liste?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere