*Nettavisen* Nyheter.

Ti tegn på at du suger i dataspill

Ikke alle spillere er gode spillere, og noen burde kanskje heller lese en bok. Hva med deg?

29.12.08 08:41

(Spillmagasinet): Det kommer en tid i alle spilleres liv hvor de bare må innse sannheten, de suger i dataspill, skriver nettsiden Gamedaily. Så sant, så sant.

Dersom noen av tegnene under skulle passe deg, er det kanskje på tide å legge seg i selen og øve litt mer.

Les også:Er du en gamer?

1. Du bruker juksekoder

Å bruke tid på å slå opp og taste inn juksekoder i et spill er å erkjenne nederlaget. Punktum.

2. Du kjøper alltid spillguiden

Du ser dem i butikken og lurer på hvem som egentlig kjøper disse? Digre bøker med alt fra a til å i for eksempel «Gears of War». Men å kjøpe guider skrevet av folk som kan mer om spill enn deg er et tydelig tegn på at du trenger en hånd å holde i. Å lese er i det hele tatt et tegn på svakhet, så ingen spillere med respekt for seg selv åpner en gang manualen til et spill.

3. Du har alltid lavest poengsum i klanen

Spill med resultatlister skiller raskt klinten fra hveten. Andre (gode) spillere bruker poengsummen for å sjekke hvilket nivå du er på. Du blir antakelig sparket av laget lenge før du får sjansen til å trekke de andre ned i søla hvor du ligger.

4. Du ser på mer enn du spiller

Du vet du suger når du dør straks etter du våkner til liv, og bruker mesteparten av tiden til å se på hvordan dine gode lagkamerater har det moro. Men ikke vær redd, det er helt naturlig at den sterkeste overlever.

5. Du kaster ofte spillkontrolleren

Har 42" din digre bulker i LCD-skjermen etter gjentatte frustrerte utblåsninger hvor spillkontrolleren kommer flygende? Dårlig tegn. Neste gang burde du spille mer istedenfor å kjøpe en 42" for å dekke over ditt manglende talent.

6. Du er kongen av billige achievements

Er den høye gamerscoren din på Xbox Live fordelt på 5-, 10- og 15-poengs achievements imponerer du kanskje spillere som er like overfladiske som deg, men å holde seg til sportsspill og barnespill for å holde poengsummen gående er rett ut patetisk.

7. Du bankes av n00bs

Du bruker time etter time i et spill, men blir likevel banket av en niåring som akkurat har plukket opp kontrollerne? Gå å les en bok!

8. Du banner mye

Banning er et tegn på dårlig ordforråd, men også at du har møtt veggen og ikke klarer ty til andre forsvarsmidler. Tror du virkelig banning vil øke poengsummen din eller påføre motstanderen din skade?

9. Du har det beste utstyret, men taper likevel

Du har makset alt du har av våpen, ekstraliv, rustning og hva det skal være. Du har nærmest oppnådd gudestatus. Likevel blir du banket av folk ti nivåer under deg. I jakten på å bli udødelig har du rett og slett glemt å bli god i selve spillet. Tsk, tsk.

10. Du kjøper spillfigurer på eBay

Ok. Hvorfor spiller du i det hele tatt? Hva er vitsen med å ha en spillfigur du ikke engang har bygd opp selv? Men nyt det mens du kan, etter den neste tilleggspakken er alt det glitrende utstyret ditt ikke lenger det beste på markedet.

På forsiden finner du flere gode saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag