RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ti timer i intens smerte

Foto: Håvard Wannebo (Lofot-Tidende)
Sist oppdatert:
Da Elisabeth Mikkelsen (25) knakk ankelen tok det ti timer før hun ble brakt til sykehus.

(Side2 ): Helgeoppholdet i familiens feriehus i Lofoten fikk alvorlige følger da Elisabeth Mikkelsen ved halv ett-tiden natt til mandag skled på isen, skriver Lofot-Tidende.

Det skulle imidlertid gå hele ti timer før hun ble hentet av ambulanse og brakt til sykehus.

- Skulle vært operert tidligere
Ifølge Mikkelsen selv skal avdelingsoverlegen ha sagt at hun ideelt sett burde ha gjennomgått operasjon så snart som mulig etter fallet.

Hennes søster Turid Amundsen og mor Synnøve Eriksen fortviler over forløpet.

Etter at AMK-sentralen avviste hennes søsters anmodning om å sende ambulanse, forlangte hennes mor å prate med vakthavende lege.

- Hun ringte ikke tilbake, og mamma purret på etter en times tid. Etter en halvtime ringte legen opp, og ga henne en slags forelesning i samfunnsøkonomi og ba oss gi henne Paracet eller Ibux. Som de fleste vet har Paracet lite for seg ved et beinbrudd, kommenterer Amundsen tørt. Selv er hun tredjeårs sykepleierstudent, mens hennes mor har jobbet i hjemmehjelpa i flere år.

Lite hjelp å få
Legen som da kom, skal da ha gitt henne en sprøyte og bedt henne kjøre til lege mandag morgen.

- I tillegg hevdet hun at det ikke var snakk om et brudd, sier Amundsen til Lofot-Tidende.

- Skal det være slik?

Mikkelsen selv ønsker å sette spørsmålstegn ved vurderingene som er gjort i saken.

- Da jeg først ringte AMK sa de at de ikke hadde noen biler. Da de likevel ankom med bil og lege og nektet å ta meg med, føltes det forferdelig. Jeg fikk morfin av legen og sovnet, men våknet en liten stund etterpå med intense smerter. Skal det være slik, spør hun.

- Brudd må vente
Overfor Lofot-Tidende sier informasjonssjef Randi Angelsen ved Nordlandssykehuset at hun ikke kan kommentere enkelttilfeller av hensyn til taushetsplikten.

- Det er slik at brudd faktisk må vente. Når det kommer til innleggelse av en pasient midt på natta er det mye som må gjøres, og vurderingene tas i hvert enkelt tilfelle. AMK var transportør i saken, men det er legevakttjenesten i Vestvågøy kommune som har gjort de medisinske vurderingene. Ut over dette er det ikke mer for meg å sjekke, sier informasjonssjefen til avisa.

- Riktige beslutninger
Kommunelege Betty Pettersen i Vestvågøy kommune mener at de riktige beslutningene er tatt i saken.

- Ut ifra den informasjonen jeg har tilgjengelig, mener jeg at vår lege har handlet etter det som er vanlig prosedyre i slike saker, sier kommunelege Betty Pettersen.

Les flere nyheter fra Lofoten i Lofot-Tidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere