RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Dash (Shutterstock)

Ti ting single bør gjøre

Gjør det beste ut av single-friheten din.

(SIDE2): Kanskje du nettopp har blitt dumpet, og sitter hjemme og føler at hele verden holder på å gå under. Eller kanskje du har vært single en stund, men rett og slett ikke har truffet drømmemannen ennå?

Uansett, så finnes det mange gode sider ved singlelivet også.

Her er Happen Magazines liste over ti ting man bør gjøre som single:

1. Reis på ferie alene

Det kan kanskje virke litt skummelt å legge ut på langtur alene, men å prøve å finne frem på undergrunnen i Paris eller London, eller å prute på et maleri på gata i Mexico kan faktisk gjøre underverker for selvtilliten din. På ukjente steder må du ta avgjørelsene selv, hver dag, og du må stole på din egen intuisjon. Og det er egenskaper du kan få god bruk for senere, også om du skulle finne deg en kjæreste.

2. Synk ned i kjærlighetssorgen

Å bli dumpet er en fryktelig opplevelse som kan være ekstremt smertefull. Men visste du at det faktisk er den eneste måten du utvikler empatien som gjør at du blir en bedre partner i ditt neste forhold? Hvis du er følsom for den smerten noen andre har påført deg er sjansene mindre for at du vil gjøre det samme mot andre. Dermed kan faktisk det å bli dumpet føre til noe positivt i fremtiden.

3. Tilbring en helg med et gift par

Det er ganske vanlig for single folk å se for seg at ekteskap er veldig romantisk og hyggelig hele tiden. Men å tilbringe et par dager med et ektepar kan fort få deg til å endre mening, og kanskje sette litt mer pris på singletilværelsen?

4. Bli ute hele natta

Ta den helt ut og tilbring natta på en venns sofa etter en kveld på byen, eller bli med på den uplanlagte ferien du ble invitert på allikevel. Når du har kjæreste kan du ikke bare plutselig forsvinne, så nyt sjansen til å være litt gal når du først kan!

5. Gjør en innsats for noe du bryr deg om

Om du velger å melde deg som frivillig for en organisasjon, eller begynner å støtte noe du bryr deg om økonomisk, så er dette tiden å gjøre det på. Som single har du faktisk tid til å engasjere deg, og i tillegg kan en bonus faktisk være at gutter synes jenter som engasjerer seg for noe er sexy.

6. Gjør noe utfordrende

Lær deg noe nytt, gjør ting du aldri trodde du skulle gjøre! Lær deg å fly, hopp i fallskjerm, lær deg å surfe eller start bedriften du alltid egentlig har drømt om. Nå har du endelig tid til å virkelig gjøre noe for deg selv, uten av noen sitter hjemme og venter på deg.

7. Ta vare på deg selv

Selv om du er single trenger du ikke gi blaffen i alle skjønnhetsrutinene dine eller å unne deg kosestunder. Ta vare på deg selv, lag god mat selv om det bare er du som skal spise den.

8. Kjøp noe du absolutt ikke trenger, bare fordi du har lyst

Det er ganske vanlig at når man er sammen med noen, så ender man opp med å alltid kjøpe gaver og ting til partneren sin, og aldri til seg selv. I tillegg føler man gjerne at man må spare litt i tilfelle for eksempel et bryllup eller huskjøp skulle være i nær fremtid. Som single kan du la disse tankene fare, og bruke pengene på deg selv og det du vil! Gjør deg selv glad, og kjøp akkurat den veska du har siklet på i to måneder, selv om den kanskje koster litt mer enn du egentlig har råd til.

9. Skaff deg en hobby

Endelig har du tid til å skaffe deg en hobby, uansett hva det er. Kanskje har du alltid drømt om å spille gitar, eller lære deg fransk? Du kan selvfølgelig fortsatt ha hobbyer når du er sammen med noen også, men da blir det fort til at man prioriterer tid med partneren og egentiden lider under det.

10. Vær helt, fullstendig single i minst tre måneder

Å hoppe rett fra et forhold til det neste kan være ganske dumt. Hvorfor? Fordi når du alene-tid er den beste tiden til å tenke over hva du egentlig vil med livet ditt og å bli kjent med seg selv og hva du står for. Og jo bedre du kjenner deg selv, jo større sjanse er det for at du finner noen som er rett for akkurat deg.

Les mer om sex og samliv her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere