*Nettavisen* Nyheter.

Ti tips for et lengre liv

Dropp de tradisjonelle nyttårsløftene om å trene mer og få et sunnere kosthold. Ta heller en helrenovering. Her er ti tips til deg som vil leve lengre og bedre.

10.01.05 21:49

1.Ta det rolig

Kroppens stresshormon, kortisol har negativ effekt på både hjerte og hjernen. Tren, gå til massør og lytt til en lydbok på vei til jobben, istedenfor å følge med på klokken hele tiden.

2.Mindre sukker

Dropp hverdagsgodteriet. Sukker gir kroppen insulinpålegg, men nivået synker raskt igjen. Denne jojo-effekten gir konsentrasjonsproblemer, trøtthet og økt appetitt.

3. God seng

Vi sover en tredjedel av vårt liv. Invester i en god madrass og pute. Da sover du bedre og øker konsentrasjonsevnen.

4.Få ut aggresjonen

Det er ingen vits i å gå rundt og være småsur og halvfornøyd. Få et utbrudd om du trenger det, bli skremt av en skrekkfilm eller slå deg løs til din favorittmusikk.

5. Vin framfor øl

Vin minsker risikoen for hjerteinfarkt. Dessuten inneholder vin færre kalorier enn øl.

6. Sjekk helsa

Bry deg om helsen- bare ikke få panikk. Gå på regelmessig helsesjekk hos lege. La legen ta hovedansvaret - ikke still egne diagnoser.

7. Stump røyken

Det er god grunn til å stumpe røyken nå som røykeloven har trådd i kraft.

8. Spis riktig fett

Bytt ut smøret med olivenolje. Fett er nyttig, forutsatt at det er riktig fett. Det nyttige fettet finnes i blant annet fet fisk, olivenolje og rapsolje. Flere studier viser at man minsker risikoen for hjertesykdommer og brystkreft om man inkluderer omega-3 og omega-9 i sin daglige kost.

9. Tren

det er ikke alle som lykkes i å få motivasjon til og gå regelmessig i treningsstudio. Men ta en sykkeltur, gå istedenfor å bruke bil. Ta trappene, ikke heisen.

10.Mer orgasme

Sex er avslappende. Ny forskning viser at menn som får utløsning tre ganger i uken, eller mer minsker risikoen for prostatakreft.

Kilde: Aftonbladet.se

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.