*Nettavisen* Nyheter.

Tiårets sexbombe

Hva har man lært etter ti år med Internett?

20.12.05 13:34

(SIDE2): Den gamle Baywatch-stjernen Pamela Anderson troner øverst på Kjendistoppen for uke 50. Denne topplisten er basert på hvilke kjendiser som er mest populære blant norske nettbrukere som er innom Kvasir og Eniro.

Siden den spede oppstarten på begynnelsen av 90-tallet har Internett blitt allemannseie. Men i begynnelsen var man ikke helt sikker på hvilken retning alt skulle ta, det eneste man var sikker på var at her var det mye penger å tjene.

Mens man syslet med ideer om hvordan man på best mulig måte kunne utnytte dette fantastiske verktøyet, benyttet de fleste tiden til å søke etter pene damer. Dette er en tidtrøyte som nettbrukere flest tilsynelatende aldri har gått lei.

Nettgiganten Lycos startet sin virksomhet i 1995, og tidligere i høst feiret de tiårsjubileum for sine nettsøketjenester. I den forbindelse listet de også opp de søkeordene som hadde vært mest populære i deres databaser de siste ti årene. Ikke helt uventet var dette Pamela Anderson.

Da Internett begynte å spre seg blant massene nådde hun toppen av sin karriere, og interessen for hennes kjente fordeler var enorm. En mye omtalt sexfilm med henne og Tommy Lee har også bidratt til å holde nettbrukerne online.

Det som er mer uventet, og kanskje litt trist, er at når Kvasir (som for øvrig også så dagens lys i 1995) i 2005 lister opp hvilke kjendiser som er mest populære blant norske nettbrukere akkurat nå, er det fortsatt Pamela Anderson som troner på toppen.

Om det er fortjent? Helt sikkert ikke. Men det får en til å tenke på slagordet til Rema 1000, «Det enkle er ofte det beste». Kanskje med en vri: «De enkle er ofte de fleste».

  • Dersom du enda ikke har fått nok av Pamela finner du et bildegalleri med henne under denne artikkelen.

Kanskje det bidrar til at folk går lei, og at Pamela er ute av disse listene om ti år. Men om søkerutinene endrer seg er heller tvilsomt. Ifølge Lycos har nemlig Paris Hilton kommet for å bli.

Hvilke andre kjendiser vi brukte tid og ressurser på i uken som gikk ser du under.

1. Pamela Anderson
2. Jenny Shimizu
3. Robbie Williams
4. Angelina Jolie
5. Victoria Silvstedt
6. Gisele Bundchen
7. Adriana Lima
8. Tone Aaberge
9. Michael Jackson
10. Tyra Banks
11. Kate Moss
12. Heidi Klum
13. Victoria Beckham
14. Kristian Svindal
15. Helene Tråsavik
16. Sandra Lyng Haugen
17. Aylar Lie
18. Triana Iglesias
19. Mari Grindstuen
20. Gro Hammerstreng
21. Mira Craig
22. Jennifer Aniston
23. Kari Traa
24. Rikke Hørlykke

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.