*Nettavisen* Nyheter.

Tiåring drapstiltalt

Foto: Colourbox (Nettavisen)

Skal ha drept sin egen mor.

En ti år gammel gutt fra den amerikanske delstaten Ohio er siktet for drapet på sin egen mor, og han skal visstnok ha tilstått den grufulle gjerningen til en nabo.

Ifølge USA Today er det også denne naboen som kontaktet myndighetene etter at han hørte guttens bekjennelse.

Deborah McVay (46), den tiltalte tiåringens mor, ble søndag kveld funnet livløs i sitt eget hjem. Kvinnen skal ha blitt skutt en gang i hodet, og legepersonell fant henne med ansiktet vendt mot gulvet da de ankom leiligheten.

Nekter straffeskyld
Allerede mandag stilte tiåringen i retten.

Guttens advokat, Andrew Hyde, avviser påstanden om at hans klient skal ha drept sin egen mor. Gutten er for tiden på et ungdomsfengsel, men advokaten har sagt han vil be om at tiåringen får bo hos en slektning frem til saken hans kommer opp i retten.

- Kjærlig kvinne
Den grufulle tragedien har selvsagt påvirket hele Big Prairie, bydelen hvor den 46 årgamle kvinnen ble drept.

En nabo skal ha uttalt at tiåringen langt ifra var noen ondsinnet person, men at han hadde problemer på skolen. Den grufulle hendelsen kom derfor svært overraskende på.

- Man kunne aldri drømme om at han ville gå ut å skyte sin egen mor, skal naboen ha uttalt.

En av McVays andre sønner, og den siktede guttens eldre bror, Josh Mike (21) skal ha beskrevet sin mor som en svært kjærlig kvinne. Hun hadde også sitt eget firma hvor hun tilbudte hjemmehjelp til personer med mentale problemer.

Josh Mike ville i midlertidig ikke si noe om sin bror.

- Ingenting å sammenligne med
I USA blir omkring 49 barn drept av sine foreldre hvert år. Det er derimot svært uvanlig at morderen er så ung som i denne saken.

- Veldig, veldig sjelden ser du saker der barn dreper sine foreldre når de er så unge, skal Kathleen Heide, en kriminologi professor ved Universitetet i Sør-Florida, ha uttalt.

I løpet av tidsrommet 1976 og 2007 har ti barn i tiårsalderen dømt for drapet på en forelder.

Historisk sett er barn som dreper sine foreldre i USA oftest vært i tenårene, men man har også tilfeller der langt yngre barn har begått mord på sine foreldre. I 2008 drepte en åtte år gamme gutt fra Arizona sin far, og en av hans kamerater.

I Ohio derimot er vistnok drapet på den 46 år gamle moren i Big Praire første gang i løpet av de siste to tiårene at man har sett en lignende sak.

- Vi har ikke hatt noen drap her, punktum. Jeg har ingenting å sammenligne det med, skal Steve Knowling, en av delstatens aktorer, ha uttalt.

Samme aktor skal også ha sagt at gutten ikke vil bli anklaget som voksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag