Tiåring tok torskerekord

Foto: (Privat)

Hans Kristian Andersen (10) tok en torsk på 39 kilo fredag. Han slo dermed en 18 år gammel rekord.

07.04.10 09:43

(Finnmark Dagblad): - Det er litt rart å tenke på at jeg satte norgesrekord, og at jeg som bare er ti år får en så stor fisk, sier den unge rekordfiskeren Hans Kristian Andersen fra Breivikbotn på Sørøya.

Torsken, tatt på stang med svenskpilk, er større enn fiskeren. Fisken var 1,5 kilo tyngre enn den gamle rekorden

- Den var ti centimeter lengre enn meg og den veier nesten tre kilo mer enn meg, sier Hans Kristian, som ikke var den eneste som ble overrasket når størrelsen på fisken ble klarlagt.

Glede fra ende til annen
- Det var ikke tvil om at det var en stor fisk, vi regnet med at den var på rundt 30 kilo. Da vi kom på land fikk vi en hyggelig overraskelse. Vi tok på land fisken ved fiskebruket der jeg jobber og la den på vekta. Det ble litt gratulasjoner og sånt da, sier faren Knut-Inge Hansen til Finnmark Dagblad.

Han hadde et stolt øyeblikk når sønnen kjempet inn fisken nesten uten hjelp.

- Han brukte omtrent femten minutter på å dra inn fisken, det eneste han fikk hjelp til var å dra fisken over ripa. Det går nesten ikke an å beskrive hvordan gutten var etter å ha tatt rekordtorsken, det var glede fra ende til annen, sier Knut-Inge Hansen.

Mye storfisk
Rekordtorsken ble tatt i Breivikfjorden, og er den andre torsken på to dager som har vært på rekordtakter. Torsdag kom det inn en fisk til fiskebruket som tangerte den gamle rekorden på 37,5 kilo.

- At det er mye stor fisk her er ikke noen hemmelighet, men at det er så mange torsker på denne størrelsen her for tiden er utrolig. Det skjer ikke hver dag at det kommer inn så store fisker tatt på stang. Den gamle rekorden er tross alt 18 år gammel, sier Knut-Inge Hansen.

- Skal stoppes ut
Rekordfiskeren selv har ikke planer om å hvile på sine laurbær. Fisken han tok på langfredag har nok bare økt fiskeinteressen hos gutten.

- Jeg skal ut og fiske i morgen også, det blir tredje dagen på rad, sier den lille storfiskeren som ikke har tro på at han kommer til å slå sin egen rekord.

- Det er nok den største fisken jeg noensinne kommer til å ta.

- Hva skal du gjøre med torsken?

- Den vil jeg stoppe ut, sier Hans Kristian Andersen til Finnmark Dagblad.

Denne saken er levert av Finnmark Dagblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag