RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tid for en hellig krig

Sist oppdatert:
En gang ble krig utkjempet av gentlemen og taktikk var mer enn å slippe en bombe.

(Spillmagasinet): Strategispill på PC er ofte enten det ene eller det andre, ett av unntakene har lenge vært «Total War».

Her får man på den ene siden turbasert (høres ut som noe man gjør i friluft, men tenk brettspill) spilling sammen med virkelighetstids-action.

Du tar kontrollen over en fraksjon i Europa (franskmenn, engelskmenn, spanjoler etc) og skal nå et mål. Stort sett handler det om å holde Jerusalem og en del områder.

Video:Se traileren til spillet.

Stor kontroll

På et nivå styrer du diplomati og familieanliggender (gifter du bort din datter med sønnen til din fiende er dere allierte), på et annet nivå styrer du utbyggingen av dine byer og på et tredje foregår krigen.

Krigen er også delt i to. En del er å flytte dine hærer rundt omkring (i tillegg, selvfølgelig nok, til å rekruttere nok soldater), mens den andre utgjør selve kampene.

Viktige nyheter

«Total War»-serien har vært kvalitet fra dag én, og denne utgaven er ikke noe unntak. Nyhetene er ikke mange siden «Rome», men de få som er der er viktige.

En av de viktigste er at du nå kan bygge to forskjellige befolkningstettsteder, nemlig byer og slott. Ikke særlig sjokkerende er byer åpne og enklere å bygge ut, samtidig som de er vanskeligere å forsvare - mens slott er motsatt.

Religion har også blitt viktigere. Paven er en fyr som legger seg opp i mye av det du gjør, men du kan også starte hellige kriger.

Handelsmenn er også introdusert, men det vil ikke påvirke spillet alt for mye om du bygger opp en hærskare av disse. Litt ekstra penger er det ingen som klager over uansett.

Fantastisk grafikk

Spillet tar et sjumilssteg framover grafikkmessig. Kanskje ikke den generelle grafikken (selv om den også har blitt mye vakrere), men i det faktum at dine soldater nå har større individualitet.

Det er flere enheter, de beveger seg forskjellig og oppfører seg ulikt. Kartene du kjemper på er mer varierte og ergo trenger du flere strategier for å vinne. Det er ikke det samme å erobre en by i en ørken som en som ligger på en høyde.

Alt i alt er dette en solid investering for de som liker serien eller strategi i seg selv. Vi skulle ønske at de kanskje hadde utvidet spillet noe mer, men det kommer nok i den utvidelsespakken vi garantert får på nyåret.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere