RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tid for kastanjer

Mange har ruslet rundt i høstsolen, sparket i høstløvet og plukket kastanjer. Kastanjene trenger ikke bli liggende i lommen - det er sunn mat som kan serveres til middag.

I middelhavslandene vokser kastanjer som ristes over glørne i peisen og spises med smør og salt.

I tillegg til at dette skaper en egen høsthygge, inneholder kastanjer mange flotte mineraler, ikke minst kalium, som bidrar til normal vekst og bygger opp musklene dine.

Nedenfor finner du tre oppskrifter med kastanjer i fremtredende roller; en forrett, en hovedrett og en dessert. Prøv dem hver for seg, eller server dem sammen som en tematisk tre-retters meny til helgen.

Hvitløksuppe med ristede kastanjer og grillet tunfisk

Grillet reinsdyr med rødløkskompott, kastanjepuré, romanesco og kryddersjy

Pære og kastanjeterte

Er du interessert i flere oppskrifter, finner du over 1100 stykker her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere