*Nettavisen* Nyheter.

Tide-ferge bommet på kaien

MF «Melderskin» er gått på land.

30.12.06 16:22

(iBergen.no): Klokken 1418 opplyser kommunikasjonsdirektør i Tide Arild Sondre Sekse til iBergen.no om at det var en kontrollert manøver å få fergen på land. Fergen blir nå slept til et verft for å kartlegge skadeomfanget.

Det var tidligere i dag at en ferge gikk på land etter en teknisk svikt.

- Fergen som gikk på land var ikke i rute. Fergen har ligget på Husnes for klargjøring til å gå mellom Halhjem og Sandvikvåg fra 1. januar, og var på vei til Halhjelm. De skulle innom Sunde for å hente biler til ansatte da fergen gikk på land. Nærmere årsak til uhellet vet jeg ikke i øyeblikket, forteller Arild Sondre Sekse til iBergen.no. Han er kommunikasjonsdirektør i Tide.

Han forteller også at teknikken sviktet da fergen skulle bakke inn til kai. En av årsakene til at fergen havnet på land kan derfor ha vært at kapteinen styrte fergen bevisst mot land for å begrense skadene. Dette er standard prosedyre, men Sekse presiserer at han ikke vet om dette er tilfellet ennå.

For vitner så det imidlertid ut som om fergen bommet på kaien, opplyser Sekse om.

Slepebåt skal være på vei og dersom situasjonen tilsier det vil «Melderskin» ble slept til et verft for å se på eventuelle skader.

Sekse har ennå ikke snakket med kapteinen på fergen.

I verste fall kan uhellet føre til påvirkninger for fergetilbudet mellom Halhjem og Sandvikvåg fra 1. januar. Den ruten er det Fjord 1 som skal overta fra mandag, men Tide skulle hjelpe til den første tiden. En må regne med at fergen kan bli satt ut i opp til et par uker, forteller Sekse.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.