Gå til sidens hovedinnhold

Tidemandsstuen lager jul

På juleaften inviterer Tidemandsstuen til julefeiring. Vi har plass til 35 personer og vi har plass til noen flere. Derfor er det viktig at de melder seg på nå, sier daglig leder i Tidemandsstuen, Ingri Aukrust-Berg til Lokalavisenfrogner.no.

På juleaften åpner de dørene klokken 17.00.

- Vi serverer julegløgg og synger julen inn. Det er to personer som skal stå for syngingen. Videre blir det servert julemiddag. På menyen står det tradisjonell julemiddag med tilbehør. Etter det blir det multekrem. Vi skal gjøre skikkelig stas på gjestene, lover Ingri.

Videre blir det servert kaffe og kaker, før alle kan forvente seg en liten julegave.

- Vi skal servere julekaker fra fem nasjoner. Så blir det vel en liten julegave også, avslører hun.

- Gir veldig mye

Ingri Aukrust-Berg har vært daglig leder i to år, men dette har vært en tradisjon i mange år.

- Vi skal gi et tilbud hele julen. I samarbeid Frogner Frivillighetssentral vil vi gi et tilbud hele julen og nyttårsaften. Eneste dagene vi holder stengt er 1.jule og nyttårsdag. Ellers vil vi bytte på å holde åpent, sier hun.

I år er det julekveld på Tidemndsstuen Frivillighetsentral, mens Frogner Frivillighetsentral holder stengt den 24. desmeber.

På nyttårsaften er det Frogner Frivillighetsentral arrangerer nyttårsmiddag 12.00 - 16.00, mens Tidemandsstuen Frivillighetssentral den dagen er stengt.

Tilbakemeldingene de frivillige på Tidemandsstuen får er kun positiv.

- Det er fryktelig koselig å drive med dette. Det er veldig givende. Vi har fem-seks personer som frivillig bruker julekvelden på dette. Vi ønsker bare å skape en god stemning for de som benytter seg av tilbudet, sier Ingri.

- Vi har hørt at mange tenker at de er uheldig at de må feire jul hos oss eller en annen frivillighetssentral. Vi skal få de til å tenke omvendt, sier hun.

Rusfritt

For mange er nettopp julekvelden en dag de føler seg mest ensom. Derfor er det lettere å ruse seg en slik dag.

- Alle er velkomne her. Men vi har et krav. De som skal inn må være rusfrie, opplyser hun.

Men hun har forståelse på at det kan være lettere å ruse seg på en slik dag.

- Om noen kommer ruset så pleier vi å sende med maten hjem til dem. Men de blir nektet adgang. Vi må nødt å sette klare grenser, sier Ingri Aukrust-Berg.

Roser de frivillige

Ingri er meget fornøyd med innsatsen som blir lagt ned av de frivillige.

- Det er mye forberedelser. De syntes dette er svært givende og er villig til å bruke julekvelden på dette. Så besøker de familie og venner etter de har vært med oss, sier hun.

Hun trekker også frem Oslo Røde Kors Vestre.

- De sponser oss med penger. Uten dem hadde ikke vi kunne gjennomført dette, avslutter hun.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai