RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiden sto stille i Vadsø onsdag

HOLDT MINNESTUND: Flere var møtt fram for å minne de to som omkom da bilen de satt i kjørte utenfor kaikanten i Finnmark. Vilde til venstre og Mia til høyre.
HOLDT MINNESTUND: Flere var møtt fram for å minne de to som omkom da bilen de satt i kjørte utenfor kaikanten i Finnmark. Vilde til venstre og Mia til høyre. Foto: Kine Moxness Sandnes (FINNMARKEN)
Sist oppdatert:
Mange samlet seg ved for å minne Mia (17) og Vilde (19) etter drukningstragedien.

Elever, venner, pårørende og ansatte ved den videregående skolen i Vadsø samlet seg onsdag på skolen etter en tøff uke. Klokken 12 ble det avholdt en minneseremoni for Mia Berg Kestilæ (17) og Vilde Morso Avseth (19) uten pressen til stede. Bilder av de to omkomne var plassert på et bord med en duk og to tente lys, skriver Finnmarken i sin papirutgave torsdag.

Ingen undervisning
Rektor Gunnhild Snevoll og prosten holdt hver sin tale og begge var nære og personlige. Snevoll snakket blant annet om hvor vanskelig det er å takle en slik hendelse, mens prost Stein Ovesens tale hadde et religiøst budskap.

Man gjennomførte ikke normal undervisning onsdag, men fra torsdag vil skolen fortsette for de klassene som ikke er direkte berørt av ulykken.

Kan flytte eksamen
- Vi opplever alle en dyp, dyp sorg. Det viktigste vi kan gjøre nå er å ha respekt for hverandre. De var to flotte jenter som jeg føler en kjempe-tristhet for at er borte, sier hun til Finnmarken.

Begge begravelsene avholdes trolig neste uke og skolen vil vurdere om de vil flytte eventuelle eksamener hvis de sammenfaller med begravelsen.

Nærmere 10.700 personer har meldt seg inn i Facebookgruppen «Tenn et lys for de forulykkede etter trafikkulykken i Vadsø». Dette antallet nådde gruppen på et døgn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere