RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes beste keepergruppe

Sist oppdatert:

- Dette er den beste keepergruppa jeg hatt i min tid i Vålerenga. Vi har hatt veldig gode enkeltspillere før, men som gruppe er dette helt klart den beste. Potensialet er stort, sier en svært offensiv keepertrener i U-gruppa, Ken Eilif Nilsen, til vif-fotball.no

Nilsen styrer en gruppe med fire juniorkeepere. Gudmund Taksdal Kongshavn og Kristian Krohn Holm er sisteårsjuniorer, førstnevnte er allerede en del av a-troppen, mens Gard Aarvik og Jonas Selaihi er fremadstormende førsteårsjuniorer.

- De er alle offensive keepere som tåler en trøkk. Noen ganger kan de bli litt for offensive, men det er lettere å korrigere det enn å skulle lære en keeper som er vant til å stå på femmeteren til å skulle bli en god feltkeeper. Keepere som er gode i feltet avverger sjanser tidlig og kan sette i gang spillet raskt. Vi vil at de skal være et trekk foran.

- Vi vil utvikle ledertyper som er flinke til å dirigere forsvaret, som snakker mye og som er sjefen bakerst. Vi legger vekt på gode holdninger både på og utenfor banen, keeperne skal være ledertyper så vel på banen om i miljøet ellers.

Resultat av keepersatsing

I 2006 var Nilsen med på å starte en keepersatsing i Vålerenga. Keepere fra 12 år og oppover har trent systematisk og godt de siste årene.

- Kristian, Gard og Jonas har alle gått gradene i denne gruppa. Det får vi betalt for nå. Vi har fått opp keepere med god grunnteknikk og gode holdninger. Det gjør at vi kan jobbe mer med andre elementer enn det rent tekniske på trening, sier Nilsen som likevel understreker at man ikke må se seg blind på teknikk.

- Det viktigste er tross alt at keeperen redder ballen og gjør noe fornuftig med den etterpå. Hvordan de gjør det er ikke like viktig for meg. Det er for eksempel keepere som er bedre teknisk enn Gudmund, men han er likevel en bedre keeper enn dem.

Når keepere gjør tabber er det veldig synlig og det er lett å bli stemplet som syndebukk. I Vålerenga vil man ha keepere som tåler en trøkk både fysisk og psykisk.

- Man må være sterk i psyken om man står i mål. Stå opp og tåle kritikk. En keeper er mye mer utsatt enn for eksempel en spiss. Bommer en spiss, får han en ny sjanse senere som han kanskje setter. Om en keeper gjør en tabbe blir han ofte holdt ansvarlig for et dårlig resultat.

Debutert i Tippeligaen

Gudmund Taksdal Kongshavn er allerede blitt en del av a-troppen. Kristian Krohn Holm var med på a-lagets treningsleir på La Manga i vinter, mens de to yngste stadig får prøve seg på trening med de beste på Valle.

- Gudmund har kommet langt og har allerede debutert i Tippeligaen. Han er reaksjonssterk og veldig god på strek. Han har en ekstrem spisskompetanse på det feltet og kan redde skudd nesten ingen andre keepere hadde tatt. Kristian har sin styrke i feltet og har bra distribusjon.

- Gard er en veldig offensiv keeper både i hodet og i spillet sitt og har hatt en veldig bra utvikling. Jevngamle Jonas mistet mye i fjor på grunn av sykdom, men har kommet seg veldig bra etter det. Han er god i nærkamp og en-mot-en-situasjoner.

Målet er å rekruttere a-lagskeepere fra egne rekker i fremtiden.

- De yngste gutta vil være veldig gode som sisteårsjuniorer dersom de fortsetter utviklingen og jobber som de gjør i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere