RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes boligboom i Oslo

Sist oppdatert:
Lav rente og økte boligpriser har satt fart i husbyggingen, spesielt i Oslo. I første halvår ble det påbegynt flere boliger i Oslo enn noen gang i moderne tid
I første halvår 2004 er det påbegynt bygging av 3.163 boliger i Oslo. Dette er mer enn tre ganger så mange boliger som i første halvår i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Dette er det høyeste tallet for boligbygging i Oslo i moderne tid.

Statistisk sentralbyrå har sjekket tallene tilbake til 1967, og bare i 1975 har man hatt tilbnærmet like høy aktivitet. Da var det 2.736 igangsatte boliger.

Seniorrådgiver Arild Thomassen i SSB sier til iMarkedet at Oslo-tallene trekkes opp av 600 studentboliger, men at det uansett ikke er tvil om at trenden er sterk og tallet høyt.

Også i resten av landet er det vekst i boligbyggingen, men den er vesentlig lavere enn i Oslo.

I første halvår i år er det i hele landet påbegynt bygging av 13.843 boliger. Det er 3.189 flere boliger enn i første halvår i fjor, en økning på nær 30 prosent.

Fordi boligene i gjennomsnitt er mindre i år enn i fjor, er veksten i bruksareal til bolig 17 prosent.

I juni isolert sett har kommunene registrert 3 537 igangsatte boliger. Det er nesten 65 prosent flere boliger enn i juni i fjor. 1.400 av boligene er registrert i Oslo, hvorav om lag 600 er studentboliger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere