RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes dollar-rally

Sist oppdatert:
Dollaren har aldri styrket seg raskere mot euro enn de fire siste dagene. Også mot kronen har dollaren styrket seg kraftig, etter det siste årets fall
Det siste året har dollaren som kjent svekket seg kraftig mot de fleste valutaer, også mot euro.

Men de siste dagene har dollaren tatt en kraftig revansje. Dollaren har de fire siste dagene steget 4,0 prosent mot euro. Så mye har dollaren aldri steget på så kort tid, siden euroen ble introdusert.

Tirsdag ettermiddag koster en euro 1,057 dollar. Midt i forrige uke måtte man betale over 1,10 dollar for en euro. Men fortsatt er det langt igjen til nivået for ett år siden. Da kostet en euro under 0,90 dollar.

Også mot norske kroner har dollaren styrket seg kraftig de siste dagene.

Tirsdag ettermiddag koster en dollar 7,45 kroner. Midt i forrige uke var kursen rundt 7,12 kroner, og var i 6,85 i januar. Fra januar-nivået er dermed dollar-styrkelsen mot kroner rundt 9 prosent.

Mest av alt er trolig dollar-oppgangen en reaksjon på den brutale nedturen for dollaren det siste året, men håpet om en kort Irak-krig bedrer også dollarutsiktene.

En langvarig krig vil være negativt, ettersom det vil øke de allerede store budsjettunderskuddene i USA.

På sikt mener det fleste observatørene at underskuddene både på statsbudsjettet og i utenrikshandelen vil legge press på dollarkursen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere