RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes Frøken Norge-sirkus

Sist oppdatert:
I vinter sender TVNorge hele 100 programmer fra missekåringen Frøken Norge. Her ser du deltakerne.

(SIDE2:) Frøken Norge har rustet opp både nettsider og programmessig. Etter at TV 2 sendte kåringen i fjor, har TVNorge overtatt i år og blitt enda mer interaktive.

BILDER: Se bildene av deltakerne under

Søndag 25. februar startet Frøken Norge 2007 på TV. Inklusive de reprisesendinger som er satt opp, blir det i alt 100 programmer på TVNorge de kommende ukene. Sendingene er knyttet opp mot nettstedet froken.no.

Misse-deltakere på ME: Vinner hun Frøken Norge?

Bedre kjent med deltakerne
Missesjef Geir Hamnes er selvsagt strålende fornøyd med tidenes TV-dekning av skjønnhetskåringen.

100 programmer totalt – er vi klar for det?

- Det er 50 programmet som går i reprise. Hele dramaturgien er annerledes i år, og man blir mye bedre kjent med deltakerne, sier Hamnes til Side2.

Dette må jo koste mye penger?

- Det er selvsagt ikke gratis å produsere ting for TV, men vi alt som er produsert gjøres også tilgjengelig på våre nettsider etter sending. Å lage ting for både TV og nett har vært planen hele veien.

Nettsuksess
- Oppstarten søndag var en suksess, og nettsidene våre knakk sammen etter sending. Vi har hatt oppslag i VG og Side2 for noen uker siden, og i den forbindelse fått over 23.000 besøkende uten at nettsidene våre har bukket under av den grunn. Det sier litt om interessen nå etter at vi gikk på TV.

- Siden de nye nettsidene ble lansert har over 400.000 brukere besøkt nettsidene. Hamnes sier til Side2 at de har som mål å stabilisere seg som en av de 30 mest populære nettsidene i Norge.

Til tross for mye TV-tid mener Hamnes at jentene som er med i håp om å vinne kåringen, ikke har måttet ofre for mye tid på konkurransen.

- De har ikke brukt mer tid på dette enn en uke med innspilling i Oslo. I tillegg kommer den tiden de bruker på nettet. Så de bruker ikke mer tid enn tidligere på dette, men vi synliggjør flere deltakere enn noensinne. De blir i tillegg veldig godt kjent gjennom innspillingene. For mange er det nok rart å konkurrere mot sine venninner.

- Ingen misse-overdose
Heller ikke fra TVNorge-hold er de bekymret over at folk får en overdose med misse-tv.

- Nei. Egentlig ikke. Programmene varer jo bare i fem minutter og dessuten er det veldig morsomt dette med duellene, sier presseansvarlig for programmet på TVNorge, Ingerid Medhus til Side2.

Hun fremhever også nyhetssendingene hver søndag der seerne får resultatet av internett-stemmingen.

- Vibeke Klemetsen leder de sendingene. Der får vi resultatene fra duellene hele uken, hun oppsummerer det som har skjedd og det blir aktuelle gjester, sier Medhus.

Grudt banet vei
Frøken Norge-sirkuset bli altså mer synlig i år enn noen gang. Ifølge Hamnes er dette unikt i Skandinavia. I Danmark sendes ikke disse konkurransene på TV, og i Sverige har det vært en pause.

- Norge er den nasjonen i Skandinavia som har gjort det best i internasjonale missekåringer siden 90-tallet og frem til i dag. Det har gjort at vi har fått bra mediefokus på disse konkurransene, noe som også øker interessen både blant publikum og deltakere, sier Hamnes og trekker frem Mona Grudt som vendepunktet.

En annen som har fått mye nasjonal og internasjonal oppmerksomhet er Cathrine Sørland.

- De to har vært gode ambassadører for kåringen. De har også bygget sine karriere på den oppmerksomheten de fikk som deltakere i Frøken Norge.

Møt alle missene her:Se Norges vakreste

Flere Frøken Norge-saker:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere