RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes første paparazzibilde?

Det er ikke bare dagens superkjendiser som må tåle paparazzifotografer.

Ambrose Gauntlett var en av de spesielt utvalgt medlemmene av orkesteret som skulle spille under Dronning Elizabeths kroningsseremoni i Westminster Abbey i 1953.

Men han utførte også en annen, og svært hemmelig, handling den dagen. Gauntlett hadde nemlig drillet et hull i instrumentkassen, og gjemt et kamera bak det, skriver timesonline.co.uk. Med en skjult utløser fikk han tatt to bilder av Dronningen mens han latet som han skiftet bue til celloen.

Et av de første
Et av disse bildene ble solgt på auksjon for 2100 kroner i forrige uke. Det ble beskrevet som et av tidenes første paparazzibilder, og på baksiden hadde Gauntlett, som døde i 1978, skrevet: «Dette ble tatt av meg ved å bruke et kamera inne i min cellokasse.»

- Han visste tydeligvis hva han gjorde, og mang en pressefotograf ville vært stolt av bildet, sier auksjonist Christopher Proudlove ifølge timesonline.co.uk.

- Det er et veldig smart og historisk fotografi - du kan si et av de første paparazzibildene noensinne. Men han solgte det ikke eller viste det til noen, bortsett fra familien, sier Proudlove.

Har blitt en legende
Gauntletts barnebarn David Lea-Wilson forteller at historien om bildet har blitt en familielegende.

- Sikkerheten var ikke så streng som i dag og han smuglet det heller store kameraet inni en lett cellokasse, sier Lea-Wilson.

Sammen med bildet ble også flere autografer av store musikere fra det 20. århundre auksjonert bort.

- Det er en unik samling. Mr. Gauntlett hadde tilgang til noen av de største navnene innen musikken fra det 20.århundre. Men hans bilde var det som ble snakket om mest - jeg lurer på hva Dronningen vil syns om det, sier Proudlove.

Denne saken er hentet fra fotonettstedet Fotopia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere