*Nettavisen* Nyheter.

Tidenes mest oppskrytte album

Millioner av eksemplarer ble solgt, kritikerne mente de var klassikere og du er sikkert enig. Vi har kåret tidenes mest oppskrytte album.

24.08.04 09:09

Noen album har ufjortjent fått klassikerstatus. Album som slettes ikke er dårlige, men som har blitt skrytt så høyt opp i skyene at du skulle tro de var laget av gudene selv. Her er de tidenes ti mest oppskrytte album.

1. Bruce Springsteen - Born in the USA

Er man snill er dette stadionrock på sitt beste, er man litt mer i det sure hjørnet er dette Bryan Adams-inspirert puddelrock på sitt aller verste. DDE ville vært stolte av disse allsanghymene. Born in the USA, Dancing in the Dark og Cover Me er publikumsfriere på sitt beste, og verste.

2. Prince - Purple Rain

En god ballade gjør ikke en hel plate. Dette er dessverre lite gjennomført. Likevel milevis over filmen den er musikken til.

3. Genesis - Invisible Touch

Dette albumet fikk svært gode kritikker når det kom, sannsynligvis var anmelderne midlertidig døve.

4. Mike Oldfield - Tubular Bells

Uffda. Pling plong-musikk på sitt aller verste, som ofte trekkes fram av midlertidig tilbakestående som et mesterverk.

5. U2 - The Joshua Tree

Det finnes gladkristne og det finnes gladkristne. Når U2 la rockefoten på hylla og heller brukte tiden i USA sammen med diverse veldig glade kristne, ble dette resultatet. Mange fine koselige sanger, om du klarer å høre forskjellen på dem.

6. Pink Floyd - The Wall

Et av tidenes beste album? Neppe. 9-10 svært gode sanger? Ja, utvilsomt... men dette er mer enn markedskampanje mot unge folk enn et gjennomført konseptalbum som fungerer hele veien. Hvis konseptalbum noensinne har fungert da.

7. Beatles - Revolver

Nok en gang et svært godt album, men dette blir ofte kalt det beste Liverpool-gruppen gjorde. Noe som ikke stemmer, en del gode sanger - men så absolutt ikke gjennomført.

8. Sex Pistols - Never mind the Bollocks, here's the Sex Pistols

Dette albumet er bare rett og slett dårlig. Først kom Monkees, så Sex Pistols - begge var like fake.

9. The Strokes - Is This it

En melodi et eller annet sted hadde vært helt OK. At dette albumet i det hele tatt fikk de kritikkene som det faktisk fikk er relativt uforståelig.

10. Michael Jackson - Thriller

Michael Jacksons "Thriller" er en av tidenes mest solgte plater, men har ikke akkurat tålt tidens tann veldig godt. Dessuten er det mer ujevn enn Branns ligaplasseringer de siste ti årene.

Er du enig/uenig, eller skulle andre plater vært på listen? Si din mening her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.