RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Generalsekretær I Flyktninghjelpen Elisabeth Rasmusson (t.v.) og aksjonsleder Christine Christine Svanæs under søndagens tv-aksjon.
Generalsekretær I Flyktninghjelpen Elisabeth Rasmusson (t.v.) og aksjonsleder Christine Christine Svanæs under søndagens tv-aksjon. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Tidenes TV-aksjon for Flyktninghjelpen

Sist oppdatert:
- Jeg er nesten i sjokk, sier Flyktningehjelpens generalsekretær.

Oslo (NTB): Ved sendeslutt hadde NRKs TV-aksjon samlet inn over 202 millioner til Flyktninghjelpen. Det er rekord for Flyktninghjelpen, som har hatt aksjonen fem ganger.

- Jeg er nesten i sjokk, sier generalsekretær Elisabeth Rasmusson.

- Jeg hadde ikke trodd at vi skulle komme opp til et slikt beløp. Og fortsatt vil penger til å hjelpe flyktninger over hele verden strømme inn utover uken, sier Rasmusson.

Flyktninghjelpen var den første organisasjon som hadde TV-aksjonen i 1974. Siden den gang har organisasjonen hatt NRKs TV-aksjon fire ganger. Aldri før har organisasjonen fått en slik støtte.

- De som først og fremst skal takkes er flyktningene og de internt fordrevne som har formidlet sine historier til det norske folk. Vi takker alle 7.000 frivillige i hele landet som har gjort denne TV-aksjonen mulig. Takk også til bedrifter, institusjoner, organisasjoner og enkeltmennesker rundt omkring i hele landet som har gitt sin støtte, sier Elisabeth Rasmusson. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere