RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes vakreste spill

Sist oppdatert:
Det fantastiske actioneventyret «Okami» er så vakkert at du får lyst til å gråte.

Det japanske actioneventyret «Okami» forteller en fantastisk historie om en ulv (deg) som skal bringe en ødelagt verden tilbake til live. Ulven er en inkarnasjon av solgudinnen Amaterasu, og for å puste liv i ting og tang må du bruke gudenes magiske malepensel.

Ser ut som et maleri

Grafikken gjør så spillet ser ut som et utrolig vakkert maleri og penselen lar deg male ting inn i verdenen. Hvis du for eksempel ser et dødt tre, gjør du bare en bestemt bevegelse med penselen og vips så våkner det til liv.

Du lærer deg en rekke ulike bevegelser etterhvert som du jobber deg gjennom spillet, og du kan gjøre mye mer enn og «bare» bringe ting til live. Blant annet kan du fylle igjen juv (og dermed komme deg over), slenge deg rundt ved å tegne inn lianer, og mye, mye mer.

Kreative oppgaver

De mange utfordrende oppgavene krever at både høyre og venstre hjernehalvdel stiller opp. Riktignok gjør du stort sett ting du har gjort i andre spill, men takket være penselen løses samtlige oppgaver på kreative måter.

Måten spillet er bygd opp på har en god del til felles med «The Legend of Zelda: The Twilight Princess», og «Okami» holder samme skyhøye nivå som Nintendos klassiker. Du løper rundt i enorme og vakre omgivelser og utforsker utfordrende huler og mystiske steder, snakker med underfundige skapninger/mennesker, og jakter på godt gjemte skatter.

Alltid underholdende kamper

Stedene du besøker er ofte infisert av fiender og kampene i «Okami» knuser de i for eksempel «Zelda». Der hvor Nintendos mesterverk stort sett går ut på at du skal hamre løs på en knapp/vifte litt med kontrollen, belønner «Okami» oppfinnsomme angrepsmønstre og penselbruk.

På den måten føles feidene alltid freshe og du ser frem til ethvert møte med de stilige fiendene. Bossene er for øvrig et kapittel for seg selv, i tillegg til å være utfordrende så er de så flotte å se på at du ofte bare sitter og måper.

Så pent som noe kan få blitt

Akkurat det gjelder hele spillet, «Okami» er så usannsynlig stilig og vakkert at du lurer på om noen har puttet en PLAYSTATION 3 inn i PS2-maskinen din. Riktignok hakker det litt i ny og ne, men det er så lite at det ikke påvirker spillopplevelsen i det hele tatt.

Det eneste vi har å utsette på spillet er at det innimellom er litt for lett. Heldigvis gjelder det bare et par korte partier, og det å la karakteren lide for det er som og ikke date en fin dame fordi hun har en litt skjev tå.

Et vidunderlig spill

«Okami» er rett og slett et vidunderlig spill som du skulle ønske aldri tok slutt. Det griper tak i deg fra første sekund og byr på et langt og spektakulært actioneventyr du ikke vel være foruten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere