Gå til sidens hovedinnhold

Tidlig avreise til Tromsø

VALLHALL (vif.no): Vålerenga reiser nordover til Tromsø allerede lørdag for å forberede seg til søndagens kamp mot Tromsø i den 13. runden i Tippeligaen. Vålerengas tropp får du her

I motsetning til vanlig prosedyre, reiser Vålerenga dagen før kamp til Tromsø for å være best mulig forberedt til kampen.

- Tromsø har lagt nytt kunstgress, og vi ønsker en trening der før vi spiller kamp, for å unngå eventuelle overraskelser, forklarer assistenttrener Petter Myhre til vif.no.

At Tromsø har lagt kunstgress ser han på som positivt.

- Jeg har hørt at kunstgresset er bra, og det innbyr sikkert til bra fotball. Det er i alle fall mye bedre enn å spille på en dårlig gressmatte og jeg tror Tromsø har gjort det riktige ved å legge kunstgress.

Vålerengas tropp: 1 Arni Gautur Arason, 30 Øyvind Bolthof, 2 Amund Skiri, 3 Allan K. Jepsen, 4 Thomas Holm, 5 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 7 Daniel Fredheim Holm, 9 Ardian Gashi, 10 Jan Derek Sørensen, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 15 Alexander Mathisen, 19 Christian Grindheim, 21 Tom Henning Hovi, 22 Ronny Johnsen, 23 Tore André Flo, 24 Kjetil Wæhler

Vålerenga sliter i nord
Vålerenga reiser nordover og møter Tromsø i Tippligaens 13.runde, på Alfheim Stadions helt nye kunstgress. Kun to ganger tidligere har Vålerenga reist hjem fra Tromsø med alle poengene i baggasjen.

Neste kamp: Tromsø – Vålerenga, Tippeligaens 13.runde
Alfheim Stadion, søndag 16.juli kl. 20.00 (TV2)
Dommere: Terje Hauge, Olsvik IL, Steinar Holvik (AD), Sandane TIL og Jan Petter Randen (AD), Hof IL

Tabellposisjon:
Tromsø: 14 (2-4-6)
Vålerenga: 5 (4-4-4)

Siste tre kamper:
Tromsø: Start 1-1 (B), Lillestrøm 1-0 (H), Fredrikstad 3-5 (B)
Vålerenga: Sandefjord 4-1 (H), Stabæk 2-2 (B), Molde 2-0 (H)

Form hjemme/borte:
Tromsø hjemme: 1-3-2
Vålerenga borte: 1-2-3

Tippeligaens bunnlag, Tromsø, tar i mot Vålerenga som har klatret på tabellen de siste kampene, til dyst på det nye kunstgresset på Alfheim stadion førstkommende søndag. På Alfheim har Tromsø hatt et godt tak på Vålerenga, og vunnet 6 av 14 kamper, Vålerenga har kun vunnet to ganger i nord, siste gang i fjor, da Vålerenga vant 1-0 etter scoring av Morten Berre tidlig i kampen.

Med 11 poeng på de siste fem kampene har Vålerenga vist gryende form, etter en tung vårsesong, og 4-1 seieren mot Sandefjord sist tok Vålerenga fra en niende til en femte plass på tabellen. Tromsø spilte 1-1 borte mot Start i forrige runde, etter at den hjemvendte helten Sigurd Rushfeldt scoret etter 20 minutter på banen.

Med nevnte Rushfeldt og fjorårets toppscorer Ole Martin Årst på topp, har Tromsø et av Tippeligaens mest beryktede spisspar. Begge er notoriske målscorere, gode i lufta og kan skape problemer for hvem som helst om de har dagen.

I forsvaret til Tromsø kan det hende vi får se den gamle Vålerenga-kjenningen Morten Pedersen, om han får spille. I fjor var han bortimot fast på laget, men har kun spilt fem kamper fra start denne sesongen. Pedersen kan spille både venstreback og midstopper, men har som vår kaptein, Tom Henning Hovi, spilt mest på stopperplass i det siste.

Skadesituasjonen:
IKKE KAMPKLAR: Rune Lange

Karantener:
Tromsø: Ingen
Vålerenga: Magne Hoseth (3 gule kort)

KAMPREFERAT SISTE TRE KAMPER:
Vålerenga – Sandefjord 4-1
Stabæk – Vålerenga 2-2
Vålerenga – Molde 2-0

SISTE OPPGJØR: Vålerenga – Tromsø 1-1, 8.juni 2005 på Ullevaal Stadion, 9.385 tilskuere
INNBYRDES OPPGJØR (I Tromsø, alle turneringer): 6-6-2, målforskjell 21-13
INNBYRDES OPPGJØR, TOTALT (Vålerenga nevnt først): 8-10-10, målforskjell 38-38
STØRSTE VÅLERENGA-SEIER: 4-0, 28.august 1994 i Oslo
STØRSTE TROMSØ-SEIER: 4-1, 27.august 1989 i Tromsø
(Kilde kampstatistikk: nifs.no )

HISTORISKE TILBAKEBLIKK
v/Jarle Teigøy

FØRSTE MØTE GIKK I VALHALL MED 12 MANN PÅ BANEN FOR TROMSØ!

Først i 1971 fikk avdelingsvinnerne fra Nordland og Troms muligheter til å spille seg opp i toppserien. Derfor fant ikke det første møtet mellom lagene sted før i 1986. Dette året debuterte Tromsø i toppserien og 19. mai var det klart for kamp på Valhall stadion i ”Nordens Paris”.

Det var dommertrioen som var mest i fokus i dette oppgjøret og man kunne trygt si at dommeren var Tromsøs 12. mann på banen. For eksempel da Tromsøs Trond Johansen hadde ballen. Jo Bergsvand setter alle kluter til for å innhente den farlige spissen. Så dukker dommer Frank Åse opp. Et rask skritt fram, så er Bergsvand satt ut av spill. Veien ligger åpen for hjemmelagets goalgetter.

Dommertrioen var iflg. VG i særklasse den mest synbare aktøren på den elendige banen. Trioen overså et tosifret antall offsidesituasjoner, og klarte å bomme på en rekke avgjørelser. Som da Sigurd Forfang utlignet for Tromsø etter 40 minutter. Klar offside. VIF tok ledelsen etter 22 minutter ved presten Eivind Arnevåg etter en ren gavepakning fra keeper Bjarte Flem. Bjarte fikk 2 poeng på Dagbladets børs og huskes jo best for århundrets tabbe med sitt berømte selvmål i en annen seriekamp. Resultat: 1-1.

Den første seieren kom året etter, 18. juli, i en svært svak kamp på nyinnvidde Alfheim stadion. Snapper´n sørget for seiersmålet like før pause i 25 varmegrader. Det var far til Daniel Fredheim Holm, Paal som dukket opp i et livløst TIL-forsvar og fikk headet ned til Snapper´n. Han plasserte skuddet til venstre for Bjarte og seieren var sikret.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene