Tidlig baklengs ga nytt rekruttap

VALLE (vif-fotball.no): Med 0-1 etter 12 sekunder fikk Vålerenga en fryktelig start på mandagens rekruttderby mot Lyn. Ytterligere to bortemål måtte til før VIF-rekruttene fattet alvoret og startet opphentinga. 0-3 ble til 3-3 på tyve minutter, før Lyn igjen fant veien gjennom Enga-forsvaret og sikret en komfortabel 6-3-seier.

24.06.08 04:26

- Vi åpnet kampen som vi har hatt for vane denne sesongen med å slippe inn et tidlig mål. I dag tok det 12 sekunder før den første ballen lå i nettet. Vi fikk en skikkelig trøkk i trynet som påvirket oss de første 30 minuttene. Vi måtte jage og slite for å komme tilbake i kampen og i stedet for at vi utliknet økte Lyn ledelsen to ganger, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif-fotball.no.

- Vi gjør skjebnesvangre feil som fører til at Lyn kan score ut av ”ingenting”. Det er frustrerende at det skjer i kamp etter kamp.

Tre kjappe baklengsmål
To mål av Jo Inge Berget og ett av Vålerengas tidligere junior-spiss Adama Diomande gjorde at VIF-rekruttene lå under 0-3 før halvtimen var spilt. Glenn Roberts som spilte sin første obligatoriske VIF-kamp for sesongen ga imidlertid VIF-gutta nytt håp da han headet inn en corner fra Christer Jensen fra bakre stolpe.

- Vi fikk blod på tann etter at Glenn reduserte til 1-3 og jobbet knallhardt for å ta igjen Lyns forsprang. I omgangens siste minutt fikk vi betalt da Kent Brekke Jensen lurte ballen inn helt nede i hjørnet med et skudd fra seksten meter.

- Stemninga var veldig god i pausa. Vi var enige om at vi skulle snu kampen til vår fordel. Vi var gode det siste kvarteret av førsteomgang og var fast bestemt på å fortsette der vi slapp etter pause.

Brekke Jensen skapte balanse
Vålerenga jaget utlikning og fikk den. Igjen var Glenn Roberts og Kent Brekke Jensen involvert.

- Det bølget litt frem og tilbake i begynnelsen av andreomgang, men vi var bedre med enn vi var i starten av den første omgangen og før ti minutter var spilt fikk vi utlikningen vi jaktet på. Rune Lange spilte Glenn Roberts fint fri, Glenn ble lagt i bakken og Kent Brekke Jensen var sikker fra straffemerket, forteller Mikkelsen.

- I minuttene etter utlikningen var vi best og hadde sjansen til å ta ledelsen. Rune Lange headet like over fra syv meter, mens Glenn Roberts var alene med Opheim i Lyn-målet etter en fin frispilling av spissmakker Lange, tilføyer keepertrener Ken Eilif Nilsen.

Diomande avgjorde
Men der Vålerenga misset sine sjanser var Lyn effektive. Kvarteret ut i andreomgang var Diomande på farten igjen sendte Lyn tilbake i ledelsen.

- Igjen blir vi straffet for dårlige vurderinger. Etter en Lyn-kontring vant vi igjen ballen feilvendt foran vårt eget mål, men i stedet for å slå ballen hjem til keeper, nølte vi og Adama snappet ballen slik at Lyn med ett var alene med keeper og kunne ta tilbake ledelsen, sukker Mikkelsen.

- Det femte målet var en tro kopi av det fjerde og det sjette kom da kampen i realiteten var avgjort i sluttminuttene.

Keepertrener Ken Eilif Nilsen mener spillerne ikke er skjerpa nok i avgjørende situasjoner.

- Målene vi slapp inn i dag er ganske betegnende for hvor vi står akkurat nå. Vi er ikke på nett og er ikke fokuserte nok. På den ene scoringa har Lyn innkast. Adama Diomande tar innkastet, kaster ballen i en av våre spillere, får ballen tilbake før han sklir rett gjennom forsvaret og scorer mål. Vi løp med ryggen til og fulgte ikke med.

Trenger erfaring
Trenerkollega Mikkelsen er enig i Nilsens observasjoner, men er opptatt av at unggutta ikke skal miste motet. Sesongen er lang og mange kamper gjenstår. Vålerengas juniorspillere har bitt godt fra seg på juniornivå, men har slitt i møtet med de store gutta.

- Vi skal ikke henge ut juniorgutta. De er unge og skal bruke disse kampene til å prøve og feile. De er rett og slett ikke klare for dette nivået ennå og mangler den nødvendige rutinen. Den får de i disse kampene, men vi drar ikke nytte av den før neste år.

- Vi er helt avhengig av å mønstre et mer rutinert forsvar enn vi har gjort denne sesongen om vi skal plukke poengene vi trenger denne sommeren. Vi trenger garva spillere som tar tak i spillerne rundt seg og som har roen til å velge riktige løsninger i pressede situasjoner.

Haidar god, Fellah tilbake
Tross nok et tap. Vålerenga var gode i perioder og enkeltspillere viste glimt av hva som bor i dem.

- Adnan Haidar var igjen veldig god offensivt. Han mangler fortsatt en del på det defensive arbeidet, men han er uansett et aktivum for oss når han er i form. I tillegg synes jeg Glenn tok litt tak i dag. Han jobbet godt defensivt og brukte musklene sine i duellene.

- Dessuten var Fellah tilbake på banen. Det er kanskje det mest positive med dagens kamp. Han har vi venta lenge på, avslutter Mikkelsen.

Vålerenga 2 – Lyn 2 3-6 (2-3)
Valle Hovin kunstgress

Mål: 0-1 Jo Inge Berget (1), 0-2 Jo Inge Berget (18), 0-3 Adama Diomande (27), 1-3 Glenn Roberts (31), 2-3 Kent Brekke Jensen (44), 3-3 Kent Brekke Jensen (53), 3-4 Adama Diomande (61), 3-5 Trygve Velten (87), 3-6 Adama Diomande (89)

Vålerengas lag: Øyvind Bolthof - Emilo Garcia, Ronny Johnsen, Andreas Aanesrud, Kent Brekke Jensen (Fredrik Thapper fra 71) - Christer Jensen, Jørgen Jalland, Harmeet Singh, Adnan Haidar (Mohammed Fellah fra 61) - Glenn Roberts, Rune Lange

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag