RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere advokat dømt til fengsel for bedrageri

Sist oppdatert:
En tidligere advokat er dømt til tre og et halvt års fengsel for kreditorunndragelse, grovt skattesvik på 2,7 millioner kroner og to grove bedragerier på totalt 4,5 millioner kroner.

I tillegg er han dømt for merverdiavgiftskriminalitet og brudd på bokføringsloven. Mannen må også betale en bot på 300.000 kroner. Videre ble han ilagt inndragning av 300.000 kroner, og han må betale erstatning til Nav med 500.000 kroner, går det fram av dommen fra Borgarting lagmannsrett.

Mannen hadde i årevis en betydelig svart økonomi, der inntekter på rundt 10 millioner kroner ble kanalisert inn i selskaper og kontoer i skatteparadiser. Samtidig hadde mannen ved rettens kjennelse fått innvilget gjeldsordning med sine kreditorer, og han mottok attføringspenger fra Nav. Inntektene og formuen i utlandet ble holdt skjult for skattemyndighetene, kreditorene og Nav, skatteparadiser, skriver Økokrim på sine nettsider.

Seks måneder av fengselsstraffen på tre og et halvt år gjøres betinget, med en prøvetid på to år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere