RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere Aetat-sjef lei sytingen

Sist oppdatert:
Styreformann Ted Hanisch i Personalhuset er lei sytingen over arbeidsledigheten, og mener ledighetstoppen er nådd. Hanisch var tidligere sjef for Aetat
– Vi vil få svak nedgang allerede i høst, spår Hanisch, som er lei sytingen til prognosemakerne.

– Blant prognosemakerne har man nå malt opp et veldig negativt bilde. De som spådde at oppgangen fra 1999 og 2000 bare skulle fortsette, har bare fortsatt andre veien etter at omslaget kom. Dette er en utfordring til de som bare spår at trenden fortsetter og aldri ser omslaget, sier Hanisch.

For første gang siden 1996 er tallet på arbeidsledige nå over 100 000, noe som tilsvarer 4,3 prosent av arbeidsstyrken.

Men i motsetning til hva mange eksperter enes om for tiden, ser Hanisch tegn til at pendelen i arbeidsmarkedet nå er i ferd med å svinge andre veien. Som sjef i rekrutterings- og utleiefirmaet Personalhuset merker han at flere etterlyser arbeidskraft enn tidligere, fremgår det av meldingen.

– Det viktigste er at rentesenkingen og svakere krone er i ferd med å gi resultater. Men også andre aktive virkemidler har begynt å kaste av seg. Økt arbeidsmarkedsopplæring, som påfyll av kompetanse, kurs, it-opplæring og sertifikater, har gitt enda flere folk en bredere plattform, sier Hanisch i en pressemelding.

Han lar seg ikke vippe på pinnen av at storbedriftene varsler at de ikke vil ansette flere.

– Det gjorde de heller ikke på 90-tallet. Veksten kommer ikke til å komme i den konkurranseutsatte industrien, men i små og mellomstore bedrifter, innen handel- og tjenesteyting og i kommunene, sier Hanisch.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere