RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere BBC-sjef på plass i New York Times

New York (NTB-AFP): Tidligere BBC-sjef Mark Thompson har tiltrådt som ny daglig leder for den amerikanske storavisen New York Times. Avisen uttrykket tillit til sin nye leder, tross stormen rundt BBC i Storbritannia.

Thompson hadde sin første dag på jobben i New York mandag, samtidig som uroen rundt den britiske rikskringkastingen fortsatte i London. Nyhetsdirektør Helen Boaden og hennes stedfortreder Stephen Mitchell fulgte generaldirektør George Entwistles eksempel og gikk av.

- I likhet med mange andre synes jeg det som har skjedd i BBC den siste tiden er svært trist. Men jeg tror fortsatt at BBC er verdens beste kringkastingsselskap og tviler ikke på at det med tiden vil gjenvinne publikums tillit, sa Mark Thompson i New York mandag.

Styreformann Arthur Sulzberger ønsket Thompson hjertelig velkommen som ny daglig leder i et notat som ble sendt til alle ansatte i New York Times. - Han har fortalt i detalj om det som har skjedd i BBC, der han ikke selv har hatt noen negativ rolle, framholdt Sulzberger.

Han framholdt spesielt at den tidligere BBC-sjefen ikke personlig hadde vært med på å bestemme at et undersøkende program om fjernsynsstjernen Jimmy Saviles seksuelle misbruk av barn likevel ikke skulle sendes. Savile-skandalen har skapt store overskrifter også i USA.(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere