NEW YORK (Nettavisen): Det sier den tidligere CIA-offiseren Robert Baer i et intervju med CNN.

– Putin kan ikke gi opp

– Putin kan rett og slett ikke gi opp så mye terreng, bli sett på som taperen, og fortsette som leder av Russland, sier Baer.

Les: Trump vil forhandle med Putin: – Jeg leder gruppen

I intervjuet med CNN kommer Baer også med en svært dyster Putin-spådom om mulighetene for at den russiske presidenten tar i bruk atomvåpen.

– Sjansene for at han skal bruke atomvåpen - i det minste taktiske atomvåpen - øker for hver dag som går, sier Baer.

Les: Erdogan sier han vil snakke med Putin om «folkeavstemningene» i Ukraina

Baer sier også at Russlands tilbakeslag på slagmarken og det økende presset mot Putin internt i Russland ikke vil ha noen påvirkning på Putin.

Les også: Mobiliseringen vakler – her ble en tredjedel sendt hjem

Ifølge Baer er det svært lite sannsynlig at Putin har planer om å trekke tilbake tropper og sette seg ned ved forhandlingsbordet for å få en slutt på krigen, skriver Insider.

Les: Russisk storavis peker på Norge

– Putin er som haien

– Han er en kraftkar – han har portrettert seg selv som det over de siste 20 årene - han kommer ikke til å tolerere dissens, sier Baer.

– Han har malt seg inn i et hjørne. Han har fullstendig malt seg inn i et hjørne, og som en hai, så er han nødt til å bevege seg fremover. Han fortsetter å bombe Ukrainske byer. Han fortsetter å slå kloa i folk. Han fortsetter med å bite fra seg, og jeg ser ikke at han gir etter i det hele tatt, sier Baer.

Les også: President Bidens tidligere pressesekretær kommer med sjokkerende spådom

Den tidligere CIA offiseren mener derfor at vi bør ta Putins uttalelse om om atomvåpen og at dette ikke er en bløff, på alvor.

Les: CIA advarte Tyskland om mulig angrep på gassrør for flere uker siden

– Putin vil bruke atomvåpen

– De russerne som jeg holder kontakten med i Russland er overbevist om at han kommer til å benytte seg av atomvåpen.

– Jeg vet ikke hvor gode kontakter de har, men den trusselen - det var i utgangspunktet en trussel - men jo større problemer han havner i, dess mer sannsynlig er det at han kommer til å bruke atomvåpen, sier Baer til CNN.

Pengene renner inn til Putin

Men gassen nå strømmer ut etter gasslekkasjen i Østersjøen, renner pengene inn til Russland og Vladimir Putin gjennom Gazprom.

Fortjenesten til Gazprom før renter, skatter, avskrivninger og amortiseringer var trukket fra, har mer enn doblet seg de første seks månedene i år, til 52,5 milliarder dollar, melder Reuters.

Ifølge tall fra Gazprom som Reuters har fått tak i, økte også gjennomsnittsprisen på eksportert gass med 3,5 gangeren i den samme perioden.

Les også: Dette er oljefondsjefens råd til folk som har ekstra penger