RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere eier fikk ikke kjøpe tilbake terrorgård

Rena (NTB): Etter å ha bodd 80 år på Vålstua gård i Hedmark, ønsket Per Rønningen å kjøpe tilbake slektsgården fra den nye straffedømte eieren. Kommunen sa nei, og senere leide eieren ut gården til Anders Behring Breivik.

Rønningen fortviler og mener Breiviks terrorvirksomhet kanskje kunne ha blitt stanset i tide dersom kommunen hadde sagt ja til å selge gården.

- Jeg har ligget våken mange netter og tenkt på at terroristen faktisk kunne vært stoppet, eller vært nødt til å finne et annet sted, sier 87 år gamle Per Rønningen til VG.

Senere viste det seg at eieren bygget opp en stor hasjfabrikk på gården. Politiet avslørte narkovirksomheten i 2006 i forbindelse med jakt på penger fra Nokas-ranet i Stavanger. Gårdseieren ble dømt til tre og et halvt års fengsel. Retten avviste å inndra gården til fordel for statskassen. Rønningen ba derfor Åmot kommune trekke konsesjonen tilbake slik at han kunne kjøpe den og selge den til en ny eier. Åmot kommune sa nei. 10. april 2011 sendte Rønning sitt siste brev til kommunen og fylket og ba dem vurdere saken på nytt.

- Jeg kunne ikke forstå at de ikke kunne stoppe videre kriminell virksomhet, og ba dem tenke over saken enda en gang, sier Rønningen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere