RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere Ementor-topp med kjempetap

Sist oppdatert:
Tidligere sjef for Ementor i Norge, Svein Stavelin, gikk på et kjempetap i den norske delen av sitt nye konsulentselskap Creuna
Svein Stavelin gikk ut av Ementor, da selskapet var konsulentdelen av Merkantildata. Nå har hele Merkantildata skiftet navn til Ementor.

Stavelin har slitt i motvind siden han startet opp IT-konsulentselskapet Creuna. Han kjøpte opp restene av Adcore og Razorfish, men fikk umiddelbart nedturen i IT-markedet rett i ansiktet.

Ifølge danske Computerworld hadde Creuna en omsetning på 96 millioner danske kroner i Danmark, Sverige og Norge i fjor. Omsetningen var likt fordelt mellom de tre landene. Samtidig ble underskuddet på hele 40 millioner danske kroner. Ved nyttår hadde Creuna tapt halvparten av sin aksjekapital, skriver Computerworld i Danmark.

Det var særlig den norske delen av Creuna som tapte penger i fjor. Dette datterselskapet gikk på minus 29 millioner danske kroner fra driften i 2002. I Danmark ble det minus 4 millioner og i Sverige minus 2 millioner kroner i fjor.

Først avslørt på iMarkedet

Den største eieren i Creuna er Atlantis Vest, et selskap som eies av den bergenbaserte Rieber-familien.

Creuna ble først omtalt på iMarkedet, da vi avslørte at Svein Stavelin var i ferd med å trekke seg ut av Ementor. Siden den gangen har Stavelin og partneren Martin Hauge fått kontroll over deler av det svenske it-selskapet Adcore. Senere er også den nordiske delen av nettkonsulentselskapet Razorfish kjøpt opp.

I april i fjor hentet Stavelin & Co. inn 33 millioner kroner i en emisjon. Gambak-fondene var største bidragsyteren i emisjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere