Tidligere Englandsproff hentet av politiet

Politiet jaktet den tidligere toppspilleren med blålys og sirener.

06.08.09 13:52

VIF Medias Bjørn Heidenstrøm er på sitt livs lengste sykkeltur. Den tidligere Leyton Orient-proffen har satt seg fore å sykle fra Oslo til Sør Afrika samtidig som han samler inn signerte fotballdrakter til det som skal bli et stort symbol på samholdet i fotballen.

Hardhausen fra Herøya har allerede lagt bak seg en måned på sykkelsetet og trillet denne uka gjennom Tyskland. Det foregikk ikke helt uten dramatikk. Vi lar Bjørn fortelle selv i bloggen theshirt.no :

”Jeg er nå på dag 36 og har vært på alle slags veier. Fra hullete- og gjennomlappet bettong til de som er smale og i full oppløsning. Så har vi den i dag; – den en veldig fin og utrolig bred!

Herlighten startet med at jeg ruller ut av ei bakgate i Lübeck klokka 06.30. Er stresset. Må nå ferjen. Rekker jeg den så rekker jeg kampen; Trelleborg – IFK Gøteborg. (jakter som kjent på drakter..)

Så kommer ropet fra manen i gata. «ikke sykle tunnel! Jeg må ta omvei. Forklaring fortsetter fra hyggelig tysk mann (Jeg kan 14 stk tyske ord og jeg forstår at han kan 24 stk engelske) Det blir som følger – « fharen Rainhold Strasse – tzhen you recht (= høyre, den kan jeg!) – unt tzen you links (=venstre, den kan jeg også!) tzen Freidmunster Strasse and tzhen.. Okay! Jeg sykler som en gal; recht unt links unt masse Strasse og etter 45 minutter kommer en skikkelig bred en. Jeg svetter og ser på sola (som har stått opp) og mener bestem at jeg er på riktig retning og på en herlig vei.

Biler tuter og jeg vinker! Jeg har sett det før på turen. Folk synes det er hyggelig med syklende turister.. Så en da en!

Og så uling.. Politiet kommer bakfra og jeg tenker «oi nå er skal de ta en råkjører.., men ulinga og blåslys blir liggende bak..

Jeg stopper min sykkel og myndig politimann stiger ut av sin bil.

«Du er på autobanen – det er streng forbud og veldig farlig å sykle her!» – sier den uniformerte.

Jeg går i stram giv akt – og rett over på ydmyk og forklarer; «Im very sorry, Im trying to reach the ferry and thougt I was on the best track in the world»

Han forklarer det videre alvor og at det beste er en eksorte ut av Autobanen. Det vil si at jeg straks sykler igjen, men nå med Politieskorte bak, blålys på, og følesen av flau som er stor..

Ut av Autobanen så kjører faktisk Politet foran og guider meg på rett vei. Jeg takker og beklager. Snur capsen bak frem (intern) og ber om unskyldning. Den er ekte.

Glir rolig videre og flauheten går over til lettelse. Ferjekajen kommer og alle bilene i kø. Nesten alle peker og rister på hodet.. Han som blir stående med bilen ved siden av meg ruller ned vinduet og forklarer: «hei, du er radiokjendis i dag, – det ble nevt hvert 5 minutt at det var en dust på autobanen med sykkel og henger..»

Følg Bjørn Heidenstrøms reise på theshirt.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.