RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn H. Larssen (Nordlys)

Tidligere Frp-ordfører kan havne på sosialen

Sist oppdatert:
Eks-ordfører Hans Karlsen i Lyngen risikerer å havne på sosialen etter å ha bli nektet støtte av NAV.

Om så skjer er det mot hans vilje.

Han er blitt nektet både sykepenger og annen støtte fra NAV etter at han skadet seg mens han var ordfører i Lyngen.

I et vedtak slår NAV fast at han ikke har rett til sykepenger fra og med 19.9. 2011. Det var da han tapte ordførervalget i Lyngen.

Intet arbeidsforhold
«Ordførerstillingen er ikke et arbeidsforhold, men et verv», er NAVs begrunnelse for vedtaket. I avslaget viser de til §8-15 og til 8-33 i folketrygdloven.

Det var under et snekkerarbeid i Kilpisjärvi i høst at Hans Karlsen skadet sin venstre hånd. Siden har han gått sykemeldt.

- Det er bare lillefingeren som fungere ordentlig. Jeg vet ikke hvor lenge jeg må gå sykemeldt, men må høyst sannsynlig gjennomgår flere operasjoner. Om hånden blir bra igjen, vet jeg ikke, sier Hans Karlsen til Nordlys.

Han var klar til å gå tilbake til sin jobb som selger i Elektro Sport på Lyngseidet dersom han ikke ble valgt til ordfører.

- De ville hatt bruk for meg og jeg ville jobbe, men det fikk jeg ikke anledning til.

- Jeg har hatt etterlønn som ordfører i tre måneder, et vedtak som ble gjort i kommunestyret lenge før jeg ble valgt. Nå får jeg ikke fem øre fra NAV i selv om jeg går sykemeldt i 50 uker.

Advarer mot politiske verv
- Dersom regelverket er slik, vil jeg ikke anbefale noen til å påta seg ikke vil jeg ikke anbefale noen til å påta seg den samfunnsmessige oppgaven med slike betalte offentlige verv, sier Hans Karlsen.

Nå har han tatt saken opp med sin partifelle på Stortinget, Øyvind Korsberg.

- Jeg har bedt om å få oversendt brevet, og vil undersøke om regelverket virkelig er slik, sier Korsberg. Jeg har aldri i min tid som politiker vært borte i et liknende tilfelle. Er det virkelig slik Karlsen beskriver, må det jo være noe galt med reglene, og da bør vi se nærmere på om de må endres, sier Korsberg.

Les flere saker fra Nordlys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere