Tidligere olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg ble på et fylkesstyremøte i Nordland Frp 5. november ekskludert fra partiet, skriver VG.

- Jeg kan bekrefte at jeg er ekskludert, og har ingen kommentarer utover jeg stiller meg uforstående til vedtaket om eksklusjon og begrunnelsen for dette, skriver Freiberg i en epost til Nettavisen.

Årsaken til eksklusjonen er påstander om lekkasjer av et internt dokument.

«Fylkesstyret i Nordland Frp har ekskludert meg til evig tid. Angivelig skal jeg ha lekket et internt dokument til Dagens Næringsliv», skriver Freiberg på en lukket Facebook-side for tillitsvalgte i Nordland Frp.

Les også: Siv Jensen om det brutte vennskapet: - Det burde han ha skjønt selv


Lekket før kampvotering

Angivelig skal Freiberg ha lekket et dokument til Dagens Næringsliv, som ga grunnlag for et varsel mot Nordland Frps fylkesleder, Dagfinn Olsen. Dokumentet skal ha blitt lekket kort tid før kampvoteringen om førsteplassen på Nordland Frps stortingsliste, mellom Olsen og Freiberg, etter det Nettavisen kjenner til.

Varslene ble imidlertid ikke tatt til følge, og ble lagt bort kort tid etterpå.

Olsen sier til VG at han ikke ønsker å kommentere saken.

Freiberg var olje- og energiminister fra 31. august 2018 til 18. desember 2019. Han satt på Stortinget fra 2017, men tapte kampen om førsteplassen på Nordland Frps stortingsliste før høstens stortingsvalg.

Sylvi: – Leit

I en SMS til Nettavisen sier Frp-leder Sylvi Listhaug følgende.

- Vi er gjort kjent med at Nordland Frp har fattet et vedtak om å frata Kjell Børge Freiberg sitt medlemskap i partiet. Freiberg har valgt å ikke påklage dette vedtaket. Det er leit at dette har endt slik, sier Listhaug.