RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vågeng-utvalget la fram sine granskningsresultater 9. april i 2015 og konkluderte med at Nav er for lite opptatt av å få folk i arbeid og har for dårlig kontakt med arbeidsgiverne. Nå får sjefsgransker Sigrun Vågeng selv ansvaret for å rette opp.
Vågeng-utvalget la fram sine granskningsresultater 9. april i 2015 og konkluderte med at Nav er for lite opptatt av å få folk i arbeid og har for dårlig kontakt med arbeidsgiverne. Nå får sjefsgransker Sigrun Vågeng selv ansvaret for å rette opp. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Tidligere gransker tar over toppjobben i Nav

Sist oppdatert:
Sigrun Vågeng ledet ekspertutvalget som gransket Nav. Nå tar hun selv over toppjobben i etaten, ifølge Dagbladet.

Dagbladet skriver at Vågeng blir utnevnt til ny NAV-sjef førstkommende fredag. Hun har tidligere ledet ekspertutvalget som gransket Nav og er for tiden direktør for Statens institutt for forbruksforskning (SIFO).

Vågeng-utvalget la fram sine granskningsresultater 9. april i år og konkluderte med at Nav er for lite opptatt av å få folk i arbeid og har for dårlig kontakt med arbeidsgiverne.

Dagen etter at rapporten ble lagt fram valgte arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) å gi daværende Nav-direktør Joakim Lystad sparken.

Ønsket færre Nav-kontorer

Sigrun Vågeng er født i Kristiansund og er 64 år gammel. Hun var administrerende direktør i KS fra 2009 til 2013, da hun gikk på dagen etter uenighet med styret. I perioden 2001 til 2009 var hun direktør for arbeidslivspolitikk i NHO.

I sin nye jobb i Nav får Vågeng ansvaret for å utbedre en del av de manglene hun selv påpekte i sin granskningsrapport.

Løsningene som ble foreslått, var blant annet å redusere antall Nav-kontorer, styrke kompetansen og gi kontorene mer myndighet og frihet til å utforme tiltak som passer den enkelte.

Bedre kompetanse

Budskapet var at de lokale Nav-lederne og veilederne må få slippe omfattende prosedyrekrav og regler.

– Det viktigste er ikke om du har brukt lang eller kort tid på en brukersamtale. Det viktigste er at Kari har kommet i arbeid, sa Vågeng til NTB da rapporten ble lagt fram.

Arbeidsministeren sa den gangen at han syntes utvalget kom med en god beskrivelse av situasjonen i Nav.

– Vi må bli flinkere til å hjelpe flere inn i arbeidslivet. Da må vi ha bedre kompetanse i Nav på arbeidsmarkedet og en ny tenkning om hvordan vi skal følge opp brukeren tett inn i arbeidslivet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere