RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere iransk konsul søker asyl i Norge

Oslo (NTB): Den tidligere konsulen Mohammed Reza Heydari ved Irans ambassade i Oslo vil søke asyl i Norge. Han har sagt opp stillingen som konsul, men Iran nekter å godta oppsigelsen.

Etter det NTB får opplyst vil Heydari levere sin asylsøknad til norske myndigheter i løpet av onsdag.

Kilder som står konsulen nær, bekrefter at Heydari er klar til å søke asyl i Norge, men at det ennå ikke er klart nøyaktig når i løpet av dagen det vil skje.

Heydari lever i Norge sammen med sin kone og to sønner. Han sa opp stillingen som konsul ved ambassaden 7. januar i protest mot undertrykkelsen av opposisjonelle i Iran. Nå mener han at han ikke kan reise tilbake til hjemlandet av frykt for konsekvensene for ham selv og familien.

- Jeg er diplomat, og alle vet hva som skjer med en diplomat om han vender ryggen til et regime som det i Teheran, sa den tidligere konsulen Heydari til nyhetsbyrået AFP mandag.

Regimet i Iran har ikke akseptert oppsigelsen og beordret ham til å fortsette som konsul eller komme tilbake til Iran for å jobbe i departementet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere