RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere israelsk statsminister dømt til åtte måneders fengsel

Den tidligere israelske statsministeren Ehud Olmert ble mandag dømt til åtte måneders fengsel for korrupsjon.

Hans forsvarere opplyser at dommen vil bli anket.

69-åringen ble kjent skyldig for korrupsjon i mars for å ha tatt imot over 150.000 dollar, tilsvarende 1,1 millioner kroner, fra en amerikansk forretningsmann. Olmert har hele tiden hevdet at han er uskyldig. Han kaller anklagene mot seg for en «heksejakt».

I tillegg til fengselsdommen er Olmert idømt åtte måneders prøvetid og en bot tilsvarende cirka 200.000 norske kroner. Hans forsvarere opplyste mandag at dommen vil bli anket, skriver AFP.

Veteranen har gjennom årene vært etterforsket i en rekke korrupsjonssaker. I fjor ble han dømt til seks års fengsel for bestikkelser. Det var første gang i Israels historie at en tidligere statsminister ble dømt for korrupsjon. Også denne dommen er anket.

Olmert var den yngste personen i Knesset da han ble stemt inn i 1973. Han var statsminister fra 2006 til 2009, men korrupsjonsanklager bidro til at Olmert varslet sin avgang våren 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere